Opt bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii constănţeni după ce în ultimele două luni au comis mai multe furturi de aparate tip PayPoint din supermarketuri, prejudiciul ridicându-se la 50.000 de euro. Ei urmează să fie duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în noaptea de miercuri spre joi opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani, din localitatea constănţeană Ciobanu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce în lunile decembrie şi ianuarie au comis mai multe furturi de aparate tip PayPoint şi au avut şi alte tentative de furtm notează News.ro.

Astfel, anchetatorii au stabilit că cei opt bărbaţi au furat trei aparate tip PayPoint din magazine din judeţul Constanţa, au comis alte patru furturi de la standuri de ţigări din judeţele Constanţa, Vrancea şi Ialomiţa, sunt suspectaţi de furt calificat şi tentativă de furt calificat la două ferme din judetul Constanţa şi de o tentativa de furt calificat la un ATM din judeţul Tulcea. De asemenea, există probe că respectivii bărbaţi ar  fi comis alte 17 tentative de furt la aparate tip PayPoint din judeţele  Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu şi Teleorman. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat de mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracţiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, staţii de emisie recepţie, precum şi autoturisme.

Joi, cei opt bărbaţi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here