Pompierii militari au intervenit pentru lichidarea a opt incendii izbucnite weekend-ul acesta în Prahova. Totodată, reprezentanții ISU Prahova anunță că au intervenit și la 11 accidente produse pe drumurile din județ, unul dintre acestea fiind un accident mortal.

“În perioada 15 – 18 ianuarie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 73 misiuni, din care 29 au fost intervenții în situații de urgență și 44 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 8 incendii, precum și în alte 21 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvări de animale, accidente rutiere, degajări de copaci etc.

47 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața.”, a anunțat ISU Prahova într-un comunicat de presă.

Citește și: Un șofer a dat peste un biciclist căzut pe șosea, iar victima a murit

“Un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o locuință din localitatea prahoveană Gornet. Focul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 15:51, imediat la locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de stingere, unul de descarcerare și unul de prim ajutor. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 100 mp. Pompierii militari au reușit să salveze locuințele din apropiere. Focul, a pornit de la un aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.

Un coș de fum necurățat a adus mari probleme unei familii din satul Trestienii de Sus, comuna Dumbrava. Locuința a fost distrusă parțial ca urmare a incendiului care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Pompierii prahoveni au intervenit sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 14:06, cu 3 echipaje de stingere și unul de prim ajutor, pentru stingerea incendiului și înlăturarea consecințelor evenimentului.
Focul a distrus o parte din locuință, bunurile de uz casnic și mobilierul de la mansardă.

Un atelier de strungărie situat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploiești a fost mistuit sâmbătă seara, în jurul orei 20:35, după un incendiu violent.
Un tânăr de 22 de ani a fost intoxicat cu fum și a necesitat asistență medicală, însă a refuzat transportul la spital. Vâlvătaia a cuprins atelierul și o parte din locuință, unelte, bunuri de uz casnic, manifestându-se pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Incendiul a pornit din cauza unui aparat electrocasnic defect amplasat ori neizolat corespunzător.”, au mai informat reprezentanții ISU Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here