Opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de miercuri, 22 mai, efectuate de Polițiștii Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească la suspecți de furturi. Reamintim că polițiștii prahoveni și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR au efectuat miercuri 32 de percheziții la locuințele unor persoane bănuite de furturi din locuințe, gospodării și societăți comerciale. 26 de descinderi au avut loc în comuna Berceni, patru în municipiul Ploiești, una în comuna Valea Călugărească și una în comuna Leordeni, județul Argeș .

Din cercetări au rezultat indicii că, începând din luna martie a anului trecut, persoanele în cauză ar fi pătruns în incinta unor locuințe, gospodării și societăți comerciale, situate în comunele arondate Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească, de unde ar fi sustras diverse bunuri și valori, precum și animale și material lemnos. În fapt, ar fi vorba de 21 de infracțiuni de furt și furt calificat.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, numeroase bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, precum motoferăstraie, motocoase, unelte, telefoane mobile, spalieri din beton, material lemnos, materiale de construcții, precum și animale (caprine). De asemenea, au fost indisponibilizate și atelajele cu care bănuiții ar fi transportat material lemnos tăiat ilegal din păduri proprietate privată și proprietate a statului.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 57.000 de lei.

24 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat, tăiere ilegală și furt de arbori.

Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale a poliției Române. La percheziții au participat și jandarmi.

Vezi aici imagini din timpul descinderilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here