fbpx
vineri, septembrie 22, 2023
18.1 C
Ploiești
spot_img

Oradea începe digitalizarea sistemului de salubritate: ghene „inteligente” și saci cu cip

Citește Și

- Reclamă -
Un proiect care presupune introducerea de ghene inteligente, saci cu cip și camere de inteligență artificială a demarat în Oradea. 

Peste 900 de orădeni au primit saci de gunoi cu cipuri, care vor ajuta la deschiderea ușilor de la țarcurile metalice. Acești saci furnizează informații precum numele locatarului, apartamentul, categoria de deșeu și volumul.

De asemenea, oamenii vor plăti în funcție de cantitatea de gunoi aruncată. Cinci țarcuri de gunoi au fost dotate deja cu sisteme de acces și monitorizare care folosesc inteligența artificială.

- Reclamă -

Roxana Gavriluţ, manager de proiect, a declarat: „Scopul principal al proiectului a fost şi este reducerea cantității de deşeuri generate, cât şi creşterea colectării. Ne-am inspirat de la alte ţări mai dezvoltate decât noi şi noi sperăm că am aplicat-o cu succes aici la noi”.

Locatarii vor experimenta timp de trei luni plata în funcţie de volum. Astfel, prețul gunoiului va fi calculat corect pentru fiecare persoană în parte.

De altfel, asociația de proprietari și poliția locală vor folosi o aplicație prin care vor putea fi semnalate anumite situaţii în care regulile sunt încălcate.

Dacă acest proiect va da roade, primăria va extinde proiectul.

- Reclamă -

Sursă: Antena 3

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Foto exclusiv – Traficant de droguri prins în flagrant în Ploiești

Polițiștii BCCO Ploiești au organizat în această după-amiază un flagrant în zona Caraiman din Ploiești.Un traficant de droguri...