Pentru a proteja cetăţenii care locuiesc în blocuri, autorităţile locale vor monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările în blocuri şi vor face dezinfecţie pe casa scărilor, lifturi şi spaţiile comune. Decizia intră în vigoare din data de 31 martie.

”Am decis un articol care va clarifica organizarea sistemului energetic naţional – vital pentru funcţionarea statului.  Măsuri de izolare preventivă pentru personalul din posturile esenţiale”, a precizat ministrul.

Referitor la cei care nu respectă condiţiile de izolare sau carantinare – ”Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu – dacă încalcă regulile, intră direct în carantină, cu condiţia în care vor suporta toate cheltuielile pentru carantinare. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând toate cheltuielile”, a anunţat Vela.

”Am încercat să sprijinim transportatorii – Conducători auto care intră în ţară – cei care conduc orice mai mare de 2,4 tone – au 3 opţiuni: angajatorul le asigură loc de izolare între curse, fie la domiciliu cu familia, fie în spaţii de carantinare la cerere puse la dspoziţie de autorităţile locale, cu plata costurilor aferente cazării hoteliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here