fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Ororile din „azilele groazei”: bătrânii erau drogați ca să doarmă și stropiți cu insecticide pentru ploșnițe și păduchi

Citește Și

- Reclamă -

Victimele din dosarul „Lagărele” Ilfovului au fost supuse unor tratamente de-a dreptul inumane, reiese din referatul de arestare al procurorilor DIICOT, transmit jurnaliștii Buletin de București care au publicat, împreună cu Centrul de Investigații Media, ancheta de presă de la care a pornit investigația procurorilor.

Bătrânii au fost înfometați, batjocoriți, exploatați financiar, dar și drogați deși acuzau dureri abdominale. În plus, hainele lor erau stropite cu insecticide pentru ploșnițe și păduchi, arată sursa citată.

Un asistent medical generalist de la unul dintre centrele vizate de oamenii legii “a acționat contrar jurământului depus în calitate de asistent medical generalist, întrucât fiind deranjată de faptul că o beneficiară a centrului i-a solicitat un consult, acuzând probleme cu stomacul, a pedepsit-o pe aceasta prin aceea că i-a oferit acelei beneficiare o pastilă de Diazepam (un sedativ puternic) mințind-o că îi oferă o pastilă pentru afecțiuni digestive”, se arată în referatul procurorilor.

- Reclamă -

Potrivit martorilor, pacienta “s-a dus la XXX că o doare burta iar asistenta i-a zis că îi va da un Metroclopramid. I-a dat o pastilă, după care, beneficiara a avut o discuție cu asistentul social Dana care i-a dat un sandviș. […] Am asistat la un episod în care Roxana a spus că îi era rău și am solicitat asistentei să vină să o consulte. Asistenta a văzut că are parametrii buni și a acuzat-o că se preface și i-a spus că îi aduce o pastilă de Metroclopramid. Roxana Maria a luat pastila și la câteva minute i-am oferit o plăcintă și, până să apuce să termine de mâncat, Roxana Maria a devenit somnolentă și a adormit cu mâncarea în gură. Mi-a spus până să adoarmă că a primit Diazepam și o să doarmă 15 ore”.

Frecvent în centrele respective erau episoade de infestare cu insecte din cauza igienei precare. Cel mai adesea, serviciile de deratizare, dezinfecție și dezinsecție se făceau formal, iar angajații aplicau tratamente chimice cu substanțe care nu sunt în comerț, ci trebuie folosite doar de personal specializat de la firme autorizate.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...