Sursa foto: Agerpres
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni seară la Antena 3 că o prevedere din ordonanța de urgență adoptată luni dimineață de guvern o va forța pe Laura Codruța Kovesi să plece din Parchetul General. Kovesi a fost delegată de Augustin Lazăr în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Toader a anunțat că, potrivit noii OUG, procurorilor care au grad inferior parchetului unde au fost detașați le va înceta imediat detașarea. Or, Kovesi nu are grad de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație, ci grad de procuror la parchet de pe lângă tribunal.

După ce Kovesi a fost revocată de președintele Iohannis din funcția de șef al DNA la inițiativa aceluiași Tudorel Toader, secția pentru procurori a CSM a decis să o repartizeze pe fosta șefă a DNA la DIICOT Sibiu, unde ar fi activat în calitate de procuror. Imediat după decizia CSM din iulie, procurorul general Augustin Lazăr a decis detașarea sa la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here