fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Pachet de măsuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi din Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -
Doi consilieri locali din Ploieşti propun mai multe proiecte dedicate persoanelor cu dizabilităţi, ca parte dintr-un plan mai amplu de măsuri menit să asigure o creştere a calităţii vieţii din municipiu.

Consilierii locali Mihai Tonsciuc şi Magdalena Trofin, de la USR, deputatul Mihai Poliţeanu, demisionat din partid, specialistul în domeniul educaţiei non-formale Şerban Pitic şi activistul pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi Mihai Băcanu au prezentat marţi, într-o conferinţă de presă, un set de patru proiecte dedicate persoanelor cu dizabilităţi din Ploieşti.

Acestea pornesc de la ideea că în evidenţele Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare există peste 10.700 de ploieşteni cu dizabilităţi, mulţi dintre aceşti oameni fiind discriminaţi de societate şi ignoraţi de factorii de decizie.

- Reclamă -

Consilierul Mihai Tonsciuc a prezentat două propuneri de proiecte, primul fiind pentru crearea unui festival dedicat persoanelor cu dizabilităţi, care să le facă să simtă că fac parte din comunitatea locală şi sunt respectate şi preţuite. Al doilea proiect vizează achiziţia la ASSC a unui autoturism adaptat pentru transportul persoanelor aflate în scaun rulant, care să funcţioneze în regim de taxi, respectând practic o obligaţie impusă printr-o lege din 2006.

La rândul ei, Magdalena Trofin a propus un proiect prin care bisericile să fie sprijnite cu fonduri de la bugetul local pentru facilitarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi şi unul pentru crearea sub egida Primăriei a unui for consultativ la care să participe asociaţiile care militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

„Calitatea vieţii din Ploieşti este oricum scăzută, dar pentru persoanele cu dizabilităţi este catastrofală, fiindcă sunt ţinuţi la marginea societăţii şi trăiesc în singurătate şi discriminare. Cele patru proiecte sunt un minim de bun-simţ pentru persoanele cu dizabilităţi şi cer partidelor din Consiliul Local să le susţină şi să le voteze şi să nu găsească pretexte pentru a le respinge sau a nu le introduce pe ordinea de zi. Sunt măsuri simple şi care nu costă mult, prin care partidele, dacă se opresc din certuri şi din războiul pe bani publici, pot îmbunătăţi viaţa unor ploieşteni, care nu sunt puţini, 10.740”, a afirmat deputatul Mihai Poliţeanu.

- Reclamă -

„Sigur, sunt multe alte lucruri de făcut, dar putem măcar începe de aici. Unu, trebuie să le asigurăm măcar o zi de bucurie pe an, în cadrul unui festival dedicat lor, în care ei să fie personajele principale. Doi, trebuie să intrăm în legalitate şi să le asigurăm mobilitate prin servicii de taxi. Aici aş vrea să fie lucrurile foarte clare, este o obligaţie legală din 2006 ca autorităţile locale să se asigure că există acest serviciu în Ploieşti. Trei, trebuie să le asigurăm lor, ca şi ploieştenilor în vârstă şi mamelor cu copii mici, acces uşor şi nediscriminatoriu în lăcaşurile de cult. Şi nu în ultimul rând, pentru că aceste trei proiecte nu acoperă întreaga problematică, trebuie să le asigurăm un cadru de dezbatere şi negociere şi propuneri care să le rezolve multe alte probleme”, a detaliat parlamentarul prahovean.

 

 

Cei doi consilieri locali se află într-un con de umbră în USR, Tonsciuc fiind chiar exclus din partid, măsură contestată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...