Un ploieștean susține că tatăl său, bolnav de demență, a fost externat fără aparținător de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, deși stabilise telefonic o oră la care să meargă să îl aducă acasă. Omul spune că va face plângere penală, iar conducerea unității medicale a deschis o anchetă internă.

“Ieri (n.r. joi, 21 ianuarie), la ora 14:00, am fost sunat la serviciu de Ambulanța Prahova pentru că tatăl meu se simțea rău, vomita, nu a putut mânca o zi întreagă și avea dureri abdominale mari. La 14:45 a ajuns la spital, am tot sunat toată ziua sa știu dacă îl internează sau nu și le-am precizat că suferă de demență și că este sub tratament și vreau să știu dacă nu-l internează pentru a merge să-l iau, rugându-i să nu-i dea drumul să plece singur.

Răspunsul lor a fost că nu se pune problema să plece singur, că ei nu dau drumul pacienților să plece singuri, iar azi s-a întâmplat contrariul. I-au dat drumul din spital la ora 7 dimineața, în condițiile în care am fost sunat la 02:35 să mi se spună că pot veni să-l iau atunci sau mai târziu. Le-am spus că vin să-l iau pe la ora 9-9:30.

La ora 8, sora mea l-a văzut pe stradă, venind spre casă. Am rămas fără cuvinte când am fost sunat de sora mea care mi-a spus că a venit acasă singur, când el din cauza tratamentului de abia se poate deplasa.

Cum poți trimite un om cu demență singur acasă, îmbrăcat subțire, la temperaturile scăzute care sunt dimineața, fără nici un act la el?! Fusese cu ambulanța adus… Răspunsul lor a fost că i-a păcălit că îl aștept eu cu taxiul afară. Adică la 2:35 au putut să mă sune, dar la ora 7 nu au mai putut face asta…

Luni am să merg să depun plângere penală împotriva Spitalului Județean de Urgență Ploiești”, ne-a povestit cititorul.

Contactat de reporterii Incomod, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, dr. Bogdan Nica, a declarat că a demarat o anchetă internă în acest caz și că dacă se va dovedi că faptele reclamate se confirmă cei responsabili vor fi băgați în comisia de disciplină și vor fi sancționați drastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here