fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Padiu și Anastasescu află astăzi dacă vor fi arestați. Ghiță ar putea primi mandat de arestare în lipsă

Citește Și

- Reclamă -

Bogdan Padiu și Cristian Anastasescu ar putea ajunge astăzi în spatele gratiilor! Instanța Curții de Apel Ploiești judecă contestația făcută de DNA la decizia Tribunalului Prahova de a-i plasa pe cei doi sub control judiciar. Totodată, Tribunalul Prahova va decide dacă pe numele lui Sebastian Ghiță va fi emis un nou mandat de arestare în lipsă.

Vă reamintim că Anastasescu și Padiu au fost aduși luni, 27 februarie, la DNA Ploiești fiind suspecți într-un nou dosar de corupție în care se pare că aceștia doi împreună cu Ghiță au organizat un grup infracțional prin care au obținut contracte pe bani publici.

- Reclamă -

„Pentru încheierea acestor contracte finanțate din bani publici și fonduri europene, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. și ulterior deputat în Parlamentul României, a pretins și primit de la reprezentanții firmelor, declarate ulterior câștigătoare ale procedurilor de licitație, sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai instituțiilor și autorităților contractante să atribuie contractele de prestare de servicii IT și/sau să faciliteze derularea în bune condiții, firmelor ai căror reprezentanți fuseseră contactați, anterior, de acesta.

Pentru crearea unei aparențe de legalitate în ceea ce privește acordarea acestor sume de bani pretinse, Ghiță Sebastian Aurelian a indicat ca modalitate de transfer al sumelor de bani de care era interesat, simularea unor operațiuni comerciale prin încheierea unor contracte comerciale de către aceste societăți în calitate de beneficiar, cu societăți comerciale controlate de el aparținând grupului Asesoft / Teamnet, în calitate de furnizor. Obiectul contractelor consta în prestarea de servicii IT fictive”, se arată într-un comunicat emis de DNA Ploiești.

Citește și Legăturile pe care le au Cristian Anastasescu și Bogdan Padiu, aduși cu mandat la DNA Ploiești, cu Sebastian Ghiță, prin Asesoft International și Teamnet Group

- Reclamă -

DNA cere arestarea în lipsă a lui Sebastian Ghiță și arestarea preventivă a lui Padiu și a lui Anastasescu. Comunicat DNA

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...