Update:

Astăzi, 4 aprilie 2017, Garda Forestieră Ploiești a dat curs solicitării noastre din 28 martie 2017, menționând că Primăria Cocorăștii Mislii nu se constituie parte civilă vătămată în cadrul constatării acestor pagube și nici nu a depus nicio plângere penală cu privire la tăierile ilegale de arbori fiind direct responsabilă în ce privește paza suprafeței respective pe care o are în proprietate.

Iată mai jos răspunsul integral:

 

Știrea inițială:

Nicolae Fasole, un cetățean din comuna Cocorăștii Mislii din județul Prahova a pornit o luptă cu “mafia pădurilor” după ce a descoperit că în localitate au loc tăieri ilegale și sustrageri frauduloase de material lemnos.

Fasole a sesizat Garda Forestieră Ploiești care a confirmat tăierile ilegale și sustragerile de arbori și a stabilit prejudiciul (foto documente).

Conform documentelor se pare că paguba este mare fiind afectate mai multe specii forestiere cum ar fi: stejar, fag, cireș, carpen, salcâm, plop și alte specii de foioase. Prejudiciul stabilit este de 33.436,16 lei, iar pentru că faptele constatate reprezintă infracțiuni, toate informațiile și rapoartele au fost trimise către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, făcând obiectul dosarului penal nr. 1346/P/2016.

Nicolae Fasole, împreună cu un consilier al Gărzii Forestiere Ploiești, s-a deplasat pe raza comunei pentru confirmarea aspectelor semnalate, fapt în urma căruia s-a întocmit o notă de constatare (foto document) care confirmă declarația acestuia.

Fasole susține că nici măcar în ziua de astăzi nu s-a luat nicio măsură legală împotriva celor care au defrișat zona, deși încă de anul trecut a depus o sesizare la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova (IJP) privind modul în care organele de poliție instrumentează dosarele. Potrivit răspunsului (foto document) primit de la IJP Prahova, solicitarea i-a fost înaintată către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Reporterii Incomod s-au deplasat la fața locului însoțiți de Nicolae Fasole pentru a investiga situația descrisă mai sus. La fața locului, bărbatul ne-a arătat rădăcinile rămase în urma tăierilor, doar unele dintre acestea fiind marcate. Localnicul susține că doar cele marcate au fost inventariate de Garda Forestieră și adunate la valoarea prejudiciului, însă, în imagini se observă că nici măcar jumătate dintre rădăcini nu sunt marcate.

Reporterii noștri au solicitat un punct de vedere reprezentanților Gărzii Forestiere Ploiești în data de 28 martie și ni s-a spus să trimitem o solicitare scrisă în acest sens, cu promisiunea că vom primi răspunsul în ziua următoare. Până la data publicării acestui material nu am primit răspunsul de la Garda Forestieră și, în măsura în care îl vom primi, îl vom publica pe ziar.

Iată mai jos câteva imagini de la fața locului:

Iată ce a povestit Nicolae Fasole:

După cum se aude pe înregistrare, bărbatul dă vina pe primar, despre care spune că nu este străin de aceste tăieri ilegale. Jurnaliștii noștri au discutat și cu primarul comunei Cocorăștii Mislii, Alexandru Daniel, pentru a verifica dacă știe ce se întâmplă și cum răspunde la acuzațiile făcute de Nicolae Fasole, dar edilul le-a dezmințit.

Iată mai jos ce a spus Alexandrul Daniel, primarul comunei Cocorăștii Mislii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here