Este panică în rândul personalului de la Maternitatea Ploiești, după ce unul dintre doctorii care au făcut o operație în spital ar fi avut contact cu un pacient infectat cu coronavirus. Angajații Maternități cu care au discutat reporterii ziarului Incomod spun că iau în considerare ca joi, 2 iulie, să refuze să meargă la serviciu.

Angajații cu care am discutat susțin că o doctoriță care a efectuat miercuri, 1 iulie, o operație unui pacient a luat contact cu asistenta sa de la cabinetul privat care a fost confirmată cu COVID. Aceleași surse spun că și soțul asistentei este infectat, ambii fiind la ora actuală internați. Mai mult decât atât, oamenii susțin că doctorița în cauză știa că asistenta sa a fost confirmată pozitiv, dar că a ascuns acest lucru.

Ziarul Incomod a luat legătura cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Prahova care au declarat că vor demara o anchetă în acest sens. Dacă se va dovedi că doctorița a efectuat operația deși știa că asistenta cu care a intrat în contact este confirmată pozitiv, aceasta riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ziarul Incomod a decis ca pentru moment să nu publice numele persoanelor implicate, până când se va confirma situația. Cert este însă că personalul Maternității se teme ca spitalul să nu devină viitorul focar de coronavirus și ia în considerare să nu mai meargă la serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here