Papa Francisc a spus luni că se teme de pericolul unui război nuclear şi că, în opinia lui, lumea se află acum „la limită”, scrie NEWS.RO, citând Reuters.

El a făcut acest comentariu înaintea vizitei în Peru şi Chile, ca urmare a alarmei false care a vizat statul Hawaii, sâmbătă, şi a provocat panică în rândul locuitorilor vorbind despre un posibil război nuclear.

Întrebat dacă este îngrijorat privind izbucnirea unui război nuclear, Papa Francisc a spus: „Cred că suntem la limită. Chiar îmi este teamă de asta. Un accident este suficient să precipite lucrurile”.

Citește și: INTERVIU. Dragoș Tofan, șeful Secției 4 Ploiești: “este foarte greu de probat o infracțiune, necesită un efort substanțial”

El nu a făcut vreo menţiune la adresa Hawaii sau Coreea de Nord.

În timpul îmbarcării pentru Chile, oficialii de la Vatican au înmânat reporterilor exemplare ale unei fotografii făcute în 1945 în care apare un băiat japonez ducând pe umeri fratele ucis în urma atacului nuclear al Statelor Unite asupra Nagasaki.

„Am fost mişcat atunci când am văzut asta. Singurul lucru la care m-am putut gândi au fost cuvintele «frunctul războiului»”, a spus Suveranul Pontif, făcând referire la explicaţia foto. „Am vrut să fie replicată şi distribuită pentru că o imagine ca asta poate fi mai emoţionantă decât o mie de cuvinte. Din acest motiv am vrut să o împărtăşesc cu voi”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here