Un nou motiv de scandal între primarul Ploieștiului și Partidul Național Liberal este reprezentat de faptul că Parcul Municipal Vest ar putea trece în patrimoniul Consiliului Județean Prahova. Scandalul a luat o amploare mai mare de atât, atrăgând reacții și din partea a doi parlamentari prahoveni.

Consiliul Judeţean a aprobat în vara lui 2022 un proiect de hotărâre prin care solicită transferul parcului, conducerea instituţiei promiţând că va realiza, pe terenul de aici şi pe parcela învecinată, o sală polivalentă de 16.000 de locuri, un bazin de înot la standarde olimpice, un patinoar şi un muzeu bazat pe realitatea virtuală. Pentru ca parcul să fie transferat către CJ este necesară și o hotărâre din partea Consiliului Local Ploiești.

11 consilieri locali (șapte de la PNL, doi de la USR și doi de la Pro România) au convocat o ședință extraordinară, adică de urgență, pentru cedarea Parcului și a unui teren de 15,7 hectare din vecinătatea acestuia. Ședința a fost programată pentru joi, la ora 13.00 când, în ciuda urgenței cu care consilierii convocaseră ședința, viceprimarul Daniel Nicodim, liberul grupului PNL din Consiliul Local, a solicitat prorogarea proiectului.

Așadar, PNL a cerut de urgență votarea proiectelor de cedare a parcului și a terenului din vecinătate și tot PNL a solicitat prorogarea. După ședință, au susținut că vor să fundamenteze proiectul mai bine pentru că avea aviz negativ din partea Direcției de Patrimoniu. Totuși, ce i-a făcut pe liberali să dea înapoi atât de rapid?!

După ce ședința a fost convocată, a atras imediat reacții din partea a doi parlamentari prahoveni. Primul a fost Mihai Polițeanu, deputat în prezent neafiliat, după ce a fost exclus din USR tocmai pentru că a susținut că partidul “s-a predat lui Iulian Dumitrescu”, acuzând în repetate rânduri consilierii locali USR că susțin PNL în realitate. Într-o postare pe facebook, Polițeanu susținea că președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, dorește preluarea parcului pentru a putea cheltui bani cu studiul de fezabilitate aferent proiectelor pe care susține că le va implementa. Asta în timp ce Ploieștiul și așa nu respectă normele europene privind spațiile verzi și, mai mult decât atât, parcul a fost amenajat pe fonduri europene.

“Dacă baronul-lăcustă (n.r. Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și al PNL Prahova) reușește să pună laba pe parc, Ploieștiul rămâne și fără unul dintre puținele spații verzi, în condițiile în care e unul dintre cele cinci cele mai poluate orașe din țară și spațiul verde pe cap locuitor e de doar 9 mp (era sub 4 mp înainte să se facă Parcul Municipal Ploiești Vest), iar norma europeană prevede un minimum de 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor.

Vor, cică, să facă pe terenul parcului o sală polivalentă de 16 000 de locuri, cu parcări, și spațiul verde va dispărea acoperit de betoane și asfalt. Și cine știe ce mai fac acolo în momentul în care vor pune mâna pe teren. Oricum, în realitate nu există finanțare pentru proiect, e doar o gogoașă să pună mâna pe teren.

Mai trebuie spus că Parcul Municipal Ploiești Vest e realizat din fonduri europene nerambursabile prin POR (Programul Operațional Regional) și pe o perioadă de 5 ani de la încheierea Programului autoritățile europene te pot verifica și lua banii înapoi. De la ploieșteni! Or programul nu s-a încheiat, iar ei intenționeze să demoleze ce s-a construit cu bani europeni. Dar, nah, trebuie să dea bani pe studii de fezabilitate firmelor de partid.”, a scris Mihai Polițeanu pe facebook.

În paralel, joi dimineață, înaintea ședinței de Consiliu Local, Partidul Forța Dreptei a susținut o conferință de presă în care a anunțat că dacă va fi votat proiectul de cedare a parcului va face plângere penală împotriva consilierilor locali. La conferință au participat Dragoș Rusu, dar și deputatul George Ionescu. Reamintim că George Ionescu este în prezent neafiliat, însă, a fost ales parlamentar pe listele PNL. Așadar, își amenință chiar foștii colegi cu plângere penală.

În cadrul conferinței, cedarea parcului a fost numită “tun imobiliar”. Dragoș Rusu consideră ilegala trecerea parcului și spune că dacă se va realiza vor sesiza inclusiv Parchetul European, întrucât parcul a fost construit cu fonduri europene.

Nu în ultimul rând, primăria Ploiești și primarul Andrei Volosevici au anunțat astăzi un nou proiect pentru Parcul municipal Vest, care constă în amenajarea unei păduri. Municipalitatea spune că a încheiat un parteneriat cu o asociație și că în următorii șapte ani vor fi plantați puieți și va fi împădurit terenul parcului, în suprafață de 19.075 mp.

Iată cum s-a făcut zid împotriva inițiativei PNL de a transfera parcul în patrimoniul Consiliului Județean Prahova. Posibil din cauza presiunilor făcute în spațiul public, de către Mihai Polițeanu, Andrei Volosevici și Forța Dreptei și poate și de teama unor plângeri penale, inclusiv la Parchetul European, PNL a dat înapoi și, mai mult decât atât, s-a făcut de râs cerând prorogarea unui proiect pe care tot ei îl inițiaseră și convocaseră de urgență să fie votat.
În ultimele luni, termia a reprezentat epicentrul scandalului dintre primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, și Partidul Național Liberal. De o parte Volosevici, de cealaltă PNL, prin Consiliul Județean Prahova și consilierii locali din Ploiești, s-au acuzat reciproc că vina le aparține în scandalul care a făcut ca ploieștenii să stea trei luni fără apă caldă. Scandalul a culminat cu faptul că Volosevici a fost suspendat din PNL, încă o dovadă a rupturii dintre părțile implicate. Mai mult decât atât, nici acum problema termiei nu este rezolvată. Municipalitatea nu are bani pentru plata gazelor, fiind împrumutată la firme private pentru acest lucru, iar Consiliul Județean încă nu a dat transferat toate cazanele din centrala de la Brazi. Singurul cazan aflat în prezent în patrimoniul Termo Ploiești, CAF 2, se strică frecvent și atunci oamenii rămân din nou fără apă caldă și căldură.
Tot mai multe voci susțin că lucrurile sunt premeditate. De altfel, recent, George Ionescu, deputatul plecat din PNL, a susținut că problemele cu termia sunt orchestrate pentru că va urma un referendum de demitere a primarului Andrei Volosevici din funcție.
Parcul Municipal Vest este acum cel mai nou motiv de scandal dintre primarul Ploieștiului și partidul din care a fost suspendat și, încă o dată, se arată faptul că între cele două părți nu există niciun fel de înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here