După ce Iulian Bădescu a ieșit din biroul de primar pe ușa din dos a DNA-ului, lucrurile au rămas la fel pentru urbea lui Cragiale. La un moment dat orașul avea trei viceprimari, dintre care unul cu atribuții de primar. Și nu ne-a folosit la nimic, nouă ploieștenilor. De la zi la zi orașul arată tot mai rău de parcă ar fi o bucat de cârpă care începe să se deșire.

În prezent Ploieștiul este condsu de un viceprimar cu atribuții de primar. Și atât. Numai că, chiar dacă mai sunt cinci luni până la alegerile locale, partidele din Consiliul Local vor să-și umfle mușchii pe ultima sută de metri. Conform ultimelor discuții, PSD-ul vrea să ocupe locurile de viceprimari cu social democrați, în vreme ce ALDE, sora mai săracă și mai posacă a PSD-ul ar vrea să-și pună un om. PNL-ul se face că plouă, dar s-ar putea să sprijine din umbră un consilier independent. UNPR-ul încearcă și el, dar nu prea mai are cu cine. Deja se fac discuțiile, negocierile, întâlnirile la ceas de seară și telefoanele cu intervenții. Este doar un exercițiu de putere pe care-l fac partidele, nicidecum să nu avem impresia că noaptea, consilierii locali se zvârcolec în așternuturi de grija ploieșteanului.

E un fel de minirepetiție pentru luna mai, când va începe campania electorală. Și când orașul va fi luminat ca de sărbători (mă rog, forțată comparația dat fiind modul cum a fost luminat anul trecut) de scânteile scoase de săbiile pe care le vor încrucișa aleșii noștri. Până atunci, toată lupta asta este degeaba. În cinci luni n-o să fie orașul ca de National Geographic și nici ploieștenii n-o să-și îndemne cunoscuții să se mute aici. Cu viceprimari sau fără totul e doar o dezordine ordonată și o lehamite pur românească.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here