Partidul Forța Dreptei a lansat oficial, miercuri, organizația județeană Prahova condusă de deputatul George Ionescu. La prezentarea organizației au fost invitați președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, și șefa grupului parlamentar al partidului, Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, în mandatul de prim ministru al lui Orban. 

 

Președintele Ludovic Orban a catalogat partidul pe care îl conduce ca fiind singurul care mai păstrează valorile liberale și a atacat în termeni duri cele doup mari partide aflate în coaliție la guvernare, PNL și PSD, dar și pe președintele Klaus Iohannis.

Orban a prezentat mai multe proiecte de lege depuse de parlamentarii Forței Drepte, care – potrivit acestuia – au fost pitite în sertare de actuala putere.

Unul dintre cele mai interesante se referă la scăderea prețului la pompă pentru benzină și motorină, cu o valoare mult mai mare decât cea adoptată de actuala guvernare (50 de bani).

Potrivit lui Ludovic Orban, prin reducerea accizelor și a TVA-ului, proiectul propus de Forța Dreptei ar fi adus o scădere a prețului la pompă cu peste 2 lei.

De asemnea, Orban a vobit și despre amendamentele propuse de Forța Dreptei pentru plafonarea prețurilor la energie și proiectele de lege depuse pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și pentru sistarea subvenției pentru cheltuielile curente ale partidelor suportate din bugetul de stat.

Orban nu a uitat nici de scandalul tezelor plagiate ale unora dintre memebrii actualului guvern, criticând în termeni duri atitudinea președintelui Iohannis, a cărui declarație privind toleranța zero la plagiat a fost demolată de situația în care se află înșiși premierul Ciucă și ministrul demisionar al Educației, Sorin Câmpeanu.

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale, a avansat ideea mimării democrației de către actuala putere, dând și câteva exemple concrete.

Deputata a sugerat că parlamentarii din comisii votează politic contrar propriilor opinii cu privire la anumite proiecte de lege inițiate de cei înregimentați acum în Forța Dreptei.

Unul dintre exemplele expuse a fost proiectul privind pensionarii care au avut grupe speciale de muncă, ale căror pensii se calculează la perioada de muncă rotunjită.

Adică, dacă cineva a lucrat 30 de ani și 7 luni, aceste 7 luni nu sunt luate în calcul. De asemenea, un alt proiect care se referea la luarea în considerare la pensie a tuturor bonusurilor permanente și nepermanente obținute de-a lungul activității a fost “falutat” la comsie.

Vezi mai jos înregistrarea integrală a conferinței de presă de la lansarea organizației județene a partidului Forța Dreptei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here