Apar detalii surprinzătoare, la o zi după arestarea lui Vasile Pascale, principalul suspect al crimei de pe strada Poligonului din Ploiești. Individul reușise să-și creeze o imagine de cuceritor în mediul online, avea o mulțime de admiratoare, femei trecute de prima tinerețe, multe dintre ele văduve sau divorțate. Era suficient să posteze o singură fotografie pe peretele său, pentru ca zeci de femei să sară imediat cu comentarii de apreciere la adresa acestui bărbat. Puține dintre aceste fane știau însă care este adevărata viață a lui Pascale.

Are 43 de ani și până la această vârstă nu reușise să se așeze la locul lui, așa cum se spune. Încercase acest lucru. Până în urmă cu doi ani fusese căsătorit cu Mariana, o femeie din localitatea Teișani, și ea cu o istorie de viață destul de complicată. Mariana mai fusese căsătorită și avea un copil cu primul soț. Pascale și Mariana rămân împreună câțiva ani, timp în care au un copil, un băiat. Localnicii din Teișani spun că nu au auzit vreodată ca cei doi să se fi certat, să fi fost scandal în curtea lor, sau că Pascale și-ar fi bătut vreodată soția. Motivul divorțului nu-l cunosc vecinii, dar cert este că imediat după despărțirea de Pascale, femeia își reface viața alături de un alt bărbat.

Tot localnicii spun că principalul suspect al crimei vine destul de des la Teișani la fosta soție, pentru a-și vizita copilul. Chiar și săptămâna trecută se pare că a fost aici, dar oamenii nu pot preciza în ce zi anume, dacă a fost înainte de ziua în care a avut loc crima din Ploiești sau după.

Cei care l-au cunoscut pe Vasile Pascale nu-l vorbesc deloc de rău. Toți spun că era un individ liniștit, nu consuma alcool, însă amicii săi recunosc faptul că bărbatul era lăudăros și uita să-și achite datoriile.

Pe contul său de Facebook, Pascale menționează faptul că a fost plecat o perioadă în Spania și apoi în Cehia, aspect confirmat de prietenii săi care și ei știau acest lucru. A plecat acolo după ce ar fi divorțat de această femeie din Teișani.

După revenirea în țară, s-ar fi mutat la București, unde cunoscuții săi spun că locuia împreună cu o femeie, alta decât Tatiana, victima de pe strada Poligonului. A împrumutat bani de la mama lui pentru a pleca la mare imediat după crimă.

Pascale nu avea un loc de muncă acum și probabil că veniturile sale erau extrem de reduse. O dovadă în acest sens stă o informație aflată pe surse cum că, imediat după ce s-a întâlnit cu Tatiana, s-ar fi dus la mama lui, o pensionară din Vălenii de Munte, căreia i-ar fi cerut bani pentru a pleca la mare. Informația cum că Vasile a fugit la mare imediat după ce ar fi omorât-o pe Tatiana este confirmată de surse apropiate anchetei, dar și de faptul că bărbatul a postat o fotografie pe Facebook de pe plajă, în data de 4 august, adică exact ziua în care a fost găsit cadavrul pe câmpul de pe strada Poligonului.

El a fost reținut de polițiști la primele ore ale dimineții, pe data de 10 august, undeva la ieșire de pe A2, spre București. Se întorcea de la Mamaia, unde se refugiase pentru câteva zile, mai mult ca sigur pentru a-și construi un alibi în fața polițiștilor care îl bănuiau de comiterea crimei din Ploiești. La fel de interesant este și faptul că Pascale nu avea carnet de conducere și nici un autoturism propriu, prin urmare bărbatul a plecat la mare însoțit de cineva, de o femeie probabil, care deținea și mașină și era și șofer.

Deocamdată anchetatorii refuză să facă publice date din anchetă din care să reiasă modalitatea în care a fost stabilită o legătură între moartea contabilei din Ploiești și Vasile Pascale. Oficial nu se știe decât că cei doi s-au întâlnit în data de 3 august, pe strada Laboratorului. Tatiana a refuzat să întrețină relații sexuale, acesta fiind, probabil, motivul crimei. Conform surselor judiciare, cei doi s-au cunoscut pe internet, prin intermediul unei rețele de socializare. Interesant este faptul că, așa cum susțin cei care i-au cunoscut, amândoi se pare că erau înfiați, un detaliu care ar putea să explice apropierea între cele două persoane, care proveneau din medii total diferite la prima vedere (ea căsătorită cu un ofițer MAPN, cu un serviciu stabil, cu un copil major, el un individ fără o viață de familie, fără avere și fără un loc de muncă).

Ciudat este că Pascale nu este „prieten” cu Tatiana pe Facebook, dar el a comentat la una dintre postările viitoarei sale victime, o posibilă dovadă că cei doi s-au cunoscut în mediul virtual. De fapt acest aspect a și fost recunoscut de individ în timpul audierii. El nu-și recunoaște fapta, totuși. Susține că o știa pe Tatiana, că s-au întâlnit, dar nu că a și ucis-o. Cu toate acestea procurorii au suficient de multe probe pentru a dovedi că el este criminalul, așa că au cerut arestarea lui, cerere care a și fost aprobată de judecătorii de la Tribunalul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here