fbpx
sâmbătă, decembrie 9, 2023
spot_img

Pași pentru construirea pasajului rutier peste DN 1, la Băicoi

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Autoritățile locale din orașul Băicoi au mers la Ministerul Dezvoltării pentru a finaliza semnarea contractului de finanțare pentru realizarea unui pasaj suprateran peste DN 1, aceasta fiind cea mai mare invesiție susținută cu fonduri de stat din Prahova.

Lucrarea are valoarea de 38 de milioane de lei, fiind făcută prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Pe 16 august, pe platforma Ministerului Dezvoltării, Primăria Băicoi a încărcat toate documentele studiului de fezabilitate, avizele și acordurile necesare, studiul geo-tehnic, studiul pedologic, studiul de trafic, Hotărârea de Consiliu Local privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, autorizația de construire, extrasele de carte funciară.

- Reclamă -

În urma discuțiilor purtate, s-a lămurit faptul că mai sunt de realizat următoarele demersuri:

  • stabilirea și modificarea extraselor funciare pe zonele expropriate, astfel încât proprietarul terenului să fie UAT Băicoi, contractantul finanțării
  • scoaterea la licitație pe SEAP, cu clauză suspensivă, a lucrărilor de execuție (pentru a nu se mai pierde timp până la semnarea efectivă a contractului de finanțare)

Exproprierile de terenuri, în vederea construcției pasajului, se fac în baza HCL 99/2023 , Anexa 2.

În total, 167 de persoane fizice și juridice, care dețin o suprafață de 86.277 mp, vor fi despăgubite la valoarea stabilită de evaluator. Efortul pentru bugetul local se ridică la suma de 618.294 lei, scrie zdp.ro.

- Reclamă -

Toate suprafețele din zonă sunt incluse în categoria de folosință terenuri arabile, iar sub bună parte dintre ele se află amplasate niște conducte.

Viitorul pasaj suprateran peste DN1 va avea intrare în oraș prin DJ 215, respectiv strada Înfrățirii, și va permite fluidizarea traficului auto către Ploiești și dinspre Câmpina.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img