matei mihai

matei mihaiAudierile în dosarul de fraudare a fondurilor europene de către firma Matero Ama au luat sfârșit, cu reținerea pentru 24 de ore de către procurorii anticorupție a patronului firmei, Mihai Matei. După ce mai mulți angajați ai societății vizate au fost audiați, în urma mai multor percheziții, la sediul DNA au fost aduși Mihai Matei și soția acestuia, Aura Matei.

Reamintim că procurorii au indicii că Matei controla mai multe firme care în acte figurau pe numele unor angajați sau rude și că vindea utilaje între aceste societăți, banii fiind obținuți prin finanțare de la Uniunea Europeană. Astfel, Matei reușea să păstreze pentru sine sumele respective de bani, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro.

Aduși la audieri, Matei și soția sa au cerut „dreptul la tăcere”, astfel că nu au fost audiați. Acest lucru nu i-a împiedicat, însă, pe procurorii anticorupție să ia măsuri preventive împotriva celor doi. Mihai Matei este reținut pentru 24 de ore, în timp ce soția sa a fost plasată sub control judiciar. Se pare că unul din motivele care au stat la baza deciziei procurorilor de a o plasa pe Aura Matei sub control judiciar și nu de a o reține alături de soțul său ar fi acela că are copii minori de care trebuie să aibă grijă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here