fbpx
luni, aprilie 22, 2024
spot_img

Patru amenzi date de comisarii OPC Prahova unui cunoscut lanț de magazine second hand. Haine de două milioane de lei, oprite de la vânzare

Citește Și

- Reclamă -

Lanțul de magazine de haine second hand a fost amendat de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova (CJPC PRAHOVA) în urma controlului care a avut loc la deposit, dar și la două magazine din Ploiești. În plus, pentru neregulile descoperite, comisarii au sesizat și Garda de Mediu.

În urma verificărilor ”s-a concluzionat că mărfurile aflate la data controlului în depozitul operatorului economic, respectiv în cele două magazine, nu sunt curățate conform prevederilor legale în vigoare dispunandu-se măsura complementară de interzicere de punere pe piață pentru produse în valoare de peste 2,1 milioane lei.  Totodată, din documentele prezentate, nu se poate verifica  trasabilitatea mărfurilor care pleacă din depozit către magazine pe loturi”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova .

Operatorul economic a fost sancționat cu patru amenzi în valoare totală de 12.000 lei. De asemenea, a fost informată Garda de Mediu Prahova in vederea dispunerii de măsuri, conform competențelor, arată sursa citată.

- Reclamă -

Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia Ploiesti a anunțat că a dispus închiderea temporară a unui depozit cu haine second hand aparținând Sc Humana People to People încă din data de 15 noiembrie. Decizia a fost luată în timpul unui control când inspectorii au costatat nereguli grave privind modul în care erau igienizate hainele ce urmau să fie comercializate.

”S-a constatat că documentele care atestă efectuarea operațiunilor de curățare, dezinfecție si dezinsecție nu erau în conformitate cu prevederile legale. Până la finalizarea verificărilor s-a dispus oprirea de la punere pe piață a întregului stoc de marfă aflat în depozitul operatorului economic: 179.000 kg produse în valoare de peste 2 000 000 lei”, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a comisarului șef al Comisariatului Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

Postarea a stârnit însă revolta oamenilor care au ținut să critice decizia inspectorilor OPC, susținând că acest tip de magazine sunt destinate oamenilor fără venituri mari care nu-și pot cumpăra haine noi din cauza  prețurilor foarte mari.

- Reclamă -

”Ion Iordachescu, sunt clienta Humana de ani de zile, chiar locuiesc în apropierea unui magazin, merg des în magazin. Mi-am ținut copiii în facultate cu haine de la Humana pentru că nu am avut alte posibilități și uite că nu au nimic, iar azi sunt oameni cu carte”, este comentariul unui urmăritor al paginii CRPC Sud Muntenia.

”Aceste magazine sunt o minune pentru omul sărac din România. Sunt foarte incantata de produsele lor”, este comentariul altei persoane nemulțumită de decizia comisarilor.

”Din pacate acesta este nivelul nostru …second hand. E bine că mai putem sa ne cumparam haine și d-aici. Exact ca și la mașini…sărăcia”, scrie altcineva.

Altă persoană îl critică dur pe șeful comisarilor din regiunea Muntenia, acuzând că măsura închderii depozitului de haine second hand este similară cu amenda dată de poliție băbuțelor care vând pătrunjel

- Reclamă -

”Cred că până să ajungi mare comisar tot de aici te îmbrăcai, acum sincer îți zic. Noroc cu partidul! Avem alte lucruri de verificat în țara asta, cum ar fi supermarketurile care vand fel și fel de porcării pline de otrăvuri. Dacă omul își cumpără haine sh, le spală. Aici e treaba ca băbuța amendată de Poliția Locala pentru că vindea pătrunjel”, acuză cetățeanul.

Comisarul a încercat în zadar să le explice oamenilor că instituția pe care o conduce nu a făcut altceva decât să oprească de la comercializare haine murdere și nedezinfectate care le-ar fi pus sănătatea în pericol, mesajul său fiind chiar însoțit de fotografii care dovedeau codițiile în care erau depozitată marfa.

”Daca pentru tine produsele nespălate care nu sunt dezinfectate în valoare de milioane de lei, și care sunt destinate a ajunge pe piața din România, sunt asimilate cu “babuta amendata de politie “, pentru mine este o problema grava definită prin “produse periculoase”. Disprețul tău față de ce trebuie sa facă instituțiile statului vine de la educație (lipsa)”, a fost replica dată de Ion Iordăchescu cetățeanului care i-a criticat decizia.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PSD Prahova: Iulian Dumitrescu anunță că doreste să candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de...

PSD Prahova a emis un comunicat de presă ca reacție la faptul că Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului...
Sari la conținut