consiliul judetean prahova palatul administrativ ploiesti
După mai multe proceduri de selecţie organizate fără succes, Consiliul Judeţean Prahova anunţă că la licitaţia pentru modernizarea DJ 720 s-au înscris patru ofertanţi. Lucrările ar putea începe, dacă nu apar contestaţii, la finalul verii, iar termenul limită e fixat pe 31 decembrie 2023.

Autorităţile au lansat licitaţia după ce au actualizat de mai multe ori în ultimele luni indicatorii tehnico-economiei ai proiectului, ca urmare a scumpirii materialelor de construcţii. Avesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care precedentele licitaţii s-au încheiat fără succes. De data aceasta, la noua licitaţie au fost depuse patru oferte, aflate acum în evaluare, potrivit informaţiilor comunicate astăzi de reprezentanţii Direcţiei Proiecte cu Finanţare Externă din Consiliul Judeţean Prahova.

Proiectul, derulat din fonduri europene, este evaluat la o valoare totală de 85,4 milioane de lei cu tot cu TVA, din care Consiliul Judeţean Prahova ar urma să suporte 1,3 milioane pentru acoperirea cotei de cofinanţare a cheltuielilor eligibile şi 19,7 milioane pentru acoperirea cheltuielilor neeligibile.

Obiectivul prevede modernizarea DJ 720, pe întregul tronson de aproximativ 15 kilometri, de la intersecţia cu Drumului Naţional 1, trecând prin Floreşti şi Filipeştii de Pădure şi până la graniţa cu judeţul Dâmboviţa. Proiectul a fost depus în mandatul trecut, alături de unul similar pentru modernizarea a trei drumuri din sud-estul judeţului, la care lucrările sunt deja în derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here