locuri de joacă ploiesti rompetrol
Primăria Ploiești a anunţat joi finalizarea lucrărilor la patru noi locuri de joacă din municipiu, amenajate cu sprijinul grupului Rompetrol, pe strada Gh. Grigore Cantacuzino, strada Triumfului, strada Griviței și strada Cameliei, spații care oferă copiilor ploieșteni o suprafață de recreere de aproape 1.300 de metri pătraţi și numeroase echipamente de joacă de înaltă calitate.

Bănci, tobogane, leagăne, balansoare și alte ansambluri de joacă plăcut colorate sunt instalate pe suprafețe pavate cu dale cauciucate elastice pentru siguranța sporită a utilizatorilor. Noile locuri de joacă respectă standardele de calitate și siguranță în vigoare, iar toate echipamentele amplasate sunt certificate conform HG 435/2010. Investiția în acest proiect este de 788 mii lei și a fost realizată de Rominserv, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), în parteneriat cu Primăria Ploiești și Asociația Dăruiește Aripi.

„Compania Rompetrol este pentru municipiul Ploiești un partener de încredere, receptiv la cerințele comunității locale, orientat către proiecte importante, menite să modernizeze orașul nostru. Prin investițiile comune derulate, în cursul anului trecut, am reușit să dezvoltăm dimensiunea verde a Ploieștiului și să îmbunătățim gradul de confort urban. Contăm în continuare pe derularea acestui parteneriat și pe disponibilitatea companiei Rompetrol în susținerea unor inițiative majore, de interes comunitar. Afirm, și pe această cale, dorința de continuare și optimizare a relațiilor de colaborare pe care Primăria Municipiului Ploiești le derulează cu comunitatea locală de afaceri, în sensul implementării unor investiții și proiecte cu impact socio-economic, spre binele orașului nostru și al cetățenilor”, a declarat Andrei Volosevici,  primarul municipiului Ploiești.

„Copiii sunt beneficiari în multe dintre proiectele noastre, fie că vorbim de sănătate, educație sau inițiative sociale. Avem parteneriate cu licee și Universitatea din Ploiești, pentru programe de internship, învățământ dual sau echiparea unor laboratoare, pentru toți cei care își doresc o carieră în energie, dar, prin acest proiect recent finalizat ne adresăm și copiilor mai mici, oferindu-le spații de joacă moderne, la standarde înalte de calitate și siguranță”, a afirmat Iskander Abdibaitov, Chief Officer Corporate Development, Rompetrol.

Autorităţile vorbesc despre o colaborare mai amplă cu Rompetrol

De asemenea, în 2022, Rompetrol dă în folosința Primăriei Ploiești o clădire proprie, cu o suprafață de 730 de metri pătraţi, din strada Romană nr. 98, ce va funcționa din toamna acestui an ca spațiu de creșă pentru îngrijirea a peste 70 de copii. Totodată, compania va continua anul acesta acțiunile de împădurire, în sezoanele de primăvară și toamnă, după ce în 2021 a asigurat plantarea a peste 13.000 de puieți de diferite specii, mai menţionează Primăria Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here