Mafia din județul Prahova a fost puternic zguduită de Justiție începând cu anul 2014. Rând pe rând, oameni de afaceri, persoane cheie din administrația publică, șefi din Poliție și Justiție, dar și politicieni cunoscuți au ajuns cercetați, reținuți sau arestați de DNA Ploiești, iar acum, într-o tentativă disperată de a-şi salva pielea, mulţi dintre aceştia încearcă să discrediteze anchetatorii care s-au ocupat de cazurile lor sau jurnaliştii care au scris despre afacerile lor suspecte. Iar când discreditarea nu mai ţine, apar şi ameninţările.

În primul episod, v-am vorbit despre fostul angajat SRI Adrian Radu, devenit peste noapte “jurnalist”, care scrie la o publicaţie obscură în care terfeleşte, fără dovezi, oameni consideraţi incomozi de către membrii acestei grupări. Așa cum afirmam anterior, pe pagina respectivă apar zilnic atacuri la adresa Justiției și a unor persoane din județ. Din informațiile obținute de la persoane din anturajul lui Adrian Radu, se pare că din aceeași “gașcă” face parte și Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale Ploiești, ambii fiind folosiți mai nou de Emanuel Saghel, fost ofițer BCCO Ploiești, de Vlad Constantin, zis Șomerul, om de afaceri din Prahova, și de Adrian Rădulescu, fost adjunct al chestorului Viorel Dosaru (fost comandant al Poliției Prahova). Toți sunt cercetați în dosare penale, au probleme cu legea, de unde este și lesne de ințeles interesul de a ataca imaginea Justiției. Citește aici episodul despre Adrian Radu!

Despre cum este folosit Cristinel Toader v-am vorbit în episodul de ieri, când am reamintit denunțul mincinos apărut într-o publicație prin care erau “terfeliți” oameni de afaceri din Prahova, un jurnalist și un procuror DNA. Despre denunț s-a spus atunci că a fost făcut de Toader, însă acesta a negat vehement această ipoteză și a spus că a fost folosit în acest sens de Emanuel Saghel și de alți ofițeri SRI. Citește aici episodul despre Cristinel Toader!

Ziarul Telegrama a lansat un serial prin care vă vom prezenta cine sunt cei care fac parte din această grupare și problemele acestora cu legea, care dovedesc interesul de a discredita pe oricine scoate la iveală “afacerile” lor. În episodul de astăzi, vi-l prezentăm pe Vlad Constantin, zis Șomerul, “denunțătorul de serviciu”, după cum scrie și pe pagina sa de Facebook la categoria loc de muncă (“turnător la DNA”), despre care publicația noastră a mai scris în trecut.

Șomerul este un om de afaceri din Comarnic, care “s-a lansat” în lumea penalilor cu scandalul Tibi Oil, firmă din Câmpina pe care a deținut-o. Este cunoscut în zona Comarnic- Breaza – Azuga drept un om de afaceri care se ocupă cu afaceri cu produse petroliere, având mai multe benzinării în zona Valea Prahovei.

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată, în 2013, de către DIICOT Ploiești, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. La acea dată, procurorii l-au acuzat că a coordonat un grup infracțional organizat din care făceau parte alţi doi suspecţi și că, împreună, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria, prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România. Cei trei achiziționau de la rafinăriile din țară diferite tipuri de uleiuri, pe care le vindeau apoi ca benzină sau motorină prin intermediul unor societăți fantomă. Uleiurile erau vândute fictiv în Bulgaria și, fiind vorba de livrare intracomunitară, nu se plătea TVA.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Vlad Constantin.

“Denunțător de serviciu”, sau “turnător la DNA” cum își spune singur, Vlad Constantin a fost cel care l-a denunțat pe fostul deputat Mircea Roșca la DNA Ploiești, când a prezentat o probă video din care reieșea că a dat o mită de 20.000 de euro, pentru a obține mai multe terenuri în Azuga.

Arestat în 2013 de Tribunalul Prahova la cererea DIICOT, Șomerul a stat aproximativ șase luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în control judiciar până pe data 2 noiembrie 2015. Dar problemele cu legea ale lui nu se termină aici. În noiembrie 2016 a fost din nou arestat preventiv de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un alt dosar, care avea ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi ultraj.

“S-a reţinut că, în perioada 2014-2016, suspectul Vlad Constantin, zis Şomerul, ar fi eliminat concurenţa în domeniul exploatării materialului lemnos de pe raza judeţului Prahova, prin ameninţarea cu un act de justiţie viciat, lăsând impresia că are influenţă asupra unor funcţionari şi magistraţi. De asemenea, ar fi şantajat şi ultragiat un funcţionar public cu funcţie de conducere şi un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. În această perioadă suspectul, în mod repetat, ar fi ameninţat, în mod direct, pe administratorii a trei societăţi comerciale, numiţii A.A., T.I., C.L., că  îi va denunţa unui procuror, asupra căruia a lăsat impresia că are influenţă, în scopul constrângerii acestora ca, în timpul desfăşurării licitaţiilor publice organizate de Direcţia Silvică Prahova, să nu liciteze împotriva sa şi, astfel, materialul lemnos să fie adjudecat de suspect la preţul de pornire”, se arată într-un comunicat emis la acel moment de Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Ploiești.

“În perioada decembrie 2014 – septembrie 2016, suspectul Vlad Constantin, în mod repetat, ar fi ameninţat un funcţionar cu atribuţii de conducere din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, prin aceeaşi modalitate, să nu îi aplice sancţiuni contravenţionale pentru faptele constatate şi să-i permită să exploateze suplimentar şi ilegal materialul lemnos. În perioada iunie-septembrie 2016, suspectul, în mod repetat, l-ar fi ameninţat pe un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova că va denunţa organelor de urmărire fapte nereale, prin ticluire de probe, acestea creându-i poliţistului temerea că, deşi nevinovat, va fi cercetat penal. La domiciliul suspectului a fost efectuată o percheziţie domiciliară cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi «Matei Basarab» Ploieşti”, se mai precizează îj documentul citat.

Vlad Constantin a rămas în spatele gratiilor până în decembrie 2016, când a fost plasat în arest la domiciliu. În februarie 2017, Tribunalul Prahova a admis contestația acestuia și l-a plasat din nou sub control judiciar.

Luna aceasta, însă, instanța a decis că Șomerul a încălcat anumite prevederi impuse de controlul judiciar și l-au plasat în arest la domiciliu până pe data de 12 iunie 2017. În plus, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești au cerut din nou arestarea preventivă pentru 30 de zile.

“Solutia pe scurt: În temeiul art. 4251, alin. 7, pt. 2, lit. a – Codul de procedură penală rap. la art. 203, alin. 5 – Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva încheierii penale nr. 48 din data de 9 mai 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, în rejudecare, dispune următoarele: În temeiul art. 221 alin.1 C.p.p. impune inculpatului VLAD CONSTANTIN, obligaţia de a nu părăsi domiciliul unde locuieşte efectiv, respectiv cel de la adresa din oraşul Comarnic (…) fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. În temeiul art. 221, alin. 2, lit. b – C.p.p. impune inculpatului Vlad Constantin ca pe durata arestului la domiciliu să nu comunice pe nicio cale, direct sau prin persoane interpuse, cu martorii Iacob Ion, Manea Vladimir, Turea Marian Daniel, Udroiu Claudiu – Silviu, Stănică Virgil Traian, precum şi cu oricare altă persoană vătămată, parte civilă şi cu oricare altă persoană căreia îi va fi atribuită calitatea de martor de către organul de urmărire penală sau de către instanţa de judecată (cu excepţia soţiei şi a rudelor ori a afinilor pînă la gradul al IV – lea, inclusiv, dacă aceste persoane au calitatea de martor sau subiect procesual principal). Menţine restul dispoziţiilor încheierii penale nr. 48 din data de 9 mai 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti, care nu contravin prezentei încheieri (inclusiv obligaţia de nu comunica pe nicio cale, direct sau prin persoane interpuse, cu persoanele vătămate şi cu martorii indicaţi în dispozitivul încheierii penale nr. 48 din data de 9 mai 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti). În baza art. 4251, alin. 7, lit. b – respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de inculpatul VLAD CONSTANTIN, împotriva încheierii penale nr. 48 din data de 9 mai 2017 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Ploieşti. În baza art.275 alin. 2 C. pr., obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei reprezentînd contravaloarea cheltuielilor judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 12 mai 2017, orele 15,00. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 182/2017 12.05.2017”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Dosarul acesta se află în faza de urmărire penală, astfel că până în prezent nu a fost trimis în judecată. Cât despre celălalt dosar, Șomerul așteaptă sentința, după ce a avut termen chiar vinerea trecută, 19 mai, dar dosarul a primit o nouă amânare, până pe 21 iunie.

În plus, ca o dovadă a informației că Șomerul dorește să atace persoanele de care aminteam mai sus, vine o înregistrare a unei discuții dintre acesta și Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești. În înregistrarea audio pe care o puteți asculta mai jos se aude cum Vlad Constantin îi spune lui Toader că vrea să-l ucidă pe procurorul Mircea Negulescu, cel care a zdruncinat lumea corupției din Prahova, printr-o amenințare fără precedent la adresa unui magistrat din partea unui cercetat penal (audio jos).

Așteptăm o reacție a Poliției Prahova referitoare la amenințările apărute într-un spațiu public, în care un procuror al României este amenințat cu moartea de un afacerist dubios, trimis în judecată într-un dosar DIICOT și arestat ulterior în alt dosar instrumentat de Parchetul Curții de Apel Ploiești. De altfel, Cristinel Toader s-a arătat surprins de faptul că o discuție privată cu Vlad Constantin a apărut pe o pagină de internet, în spațiul public.

Ascultă mai jos înregistrarea:

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here