fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Pensiuni turistice construite în Prahova fără autorizație, rămase încă în picioare

Citește Și

- Reclamă -

Corpul de control al primului-ministru a efectuat verificări la un număr de 12 structuri teritoriale (unități fără personalitate juridică) ale Inspectoratului de Stat în Construcții – I.S.C., respectiv: Inspectoratul Regional în Construcții București – Ilfov și inspectoratele în construcții din județele Argeș, Brașov, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mureș, Prahova, Timiș și Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate la cele 12 structuri teritoriale ale Inspectoratului de Stat în Construcții – I.S.C. s-a constatat faptul că în cadrul acestora nu au fost organizate evidențe precise și complete cu privire la stabilirea și încasarea sumelor echivalente cotelor de 0,1% și 0,7%, datorate de către investitori sau proprietari potrivit dispozițiilor legale.

- Reclamă -

Spre exemplu, în perioada 17.11.2010 – 31.12.2014, nu a fost încasată la bugetul de stat cel puțin suma totală de 21.838.077,26 RON, reprezentând valoarea cotelor de 0,1% și 0,7%, datorate potrivit dispozițiilor legale pentru un număr de 5.095 de obiective, alese prin sondaj, construite în șapte unități administrativ-teritoriale.

Potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2010, privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcții, începând cu data de 07.03.2011, toate construcţiile cu destinaţie turistică din anumite zone, precum cele cu potenţial turistic sau din staţiuni turistice, executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, aflate pe terenuri proprietate publică ori privată, finalizate sau în curs de execuţie, trebuiau să fie desfiinţate. Măsura desființării acestor construcții trebuia luată după înştiinţarea, de către reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții – I.S.C., a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (n.n. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice).

S-a constatat că reprezentanții unor inspectorate județene în construcții nu și-au îndeplinit această obligație. De exemplu, deși, în anul 2011, inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Prahova au constatat și consemnat în rapoartele de control existența unui număr de 22 de imobile cu destinație turistică construite, fără autorizație de construire, în zone turistice precum orașul Sinaia, cota 1400 și cota 2000, orașul Bușteni, zona Piatra Arsă sau localitatea Cheia, reprezentanții acestui inspectorat au omis să înștiințeze, în conformitate cu dispozițiile imperative ale legii, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în vederea desființării acestora.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Cum a fost sancționată asistenta de la maternitatea din Ploiești care a încurcat copiii

Asistenta care a încurcat bebelușii la maternitate din Ploiești a fost sancționată cu 10% din salariu pentru o perioadă...
Sari la conținut