fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Pentru cine cerea Ionuț Ionescu șpăgile de milioane de euro din dosarul Hidro

Citește Și

- Reclamă -

ionut ionescu - Ziarul INCOMODIonuț Ionescu, principalul suspect din dosarul Hidro Prahova, în care procurorii DNA acuză că s-au cerut șpăgi uriașe, de milioane de euro pentru ca anumite societăți să fie favorizate la licitații, poate face dezvăluiri importante despre cei care au vrut să pună mâna pe o parte din fondurile europene destinate extinderii canalizării în 12 localități din Prahova.

Pentru că valoarea întregului proiect este de 162.731.194 euro fără TVA, iar procurorii spun că șpăgile variau între 3 și 7 la sută din costurile fiecărui contract, este puțin probabil ca Ionescu să fi intrat în acest joc de unul singur. Acest mare program de extindere a canalizării a fost împărțit în 9 sectoare și pentru fiecare sector în parte s-a organizat licitație.

- Reclamă -

Procurorii DNA susțin că IONESCU IONUȚ CRISTIAN, în calitate de manager al Unității de Implementare a Proiectului (U.I.P.), „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” în cadrul S.C. Hidro Prahova S.A. cerea câte 1.000.000 euro reprezentanților asocierii de firme câștigătoare a licitației pentru a fi sprijiniți în derularea proiectului. Nu s-a întâmplat doar o singură dată, susțin anchetatorii, ci de trei ori. Cel puțin pentru atât există dovezi.

Surse judiciare au precizat că ancheta în acest dosar a pornit de la două denunțuri care s-au adăugat la o serie de probe strânse în ultimele luni de procurori. Aceleași surse susțin că, până în momentul de față, nu există dovezi că banii solicitați de Ionescu cu titlu de mită/comision au ajuns la alte persoane sau au fost cerute în numele altor persoane cu funcții importante în administrația publică județeană. Chiar și așa, este greu de crezut că Ionescu să fi acționat de capul lui, mai ales că vorbim de sume uriașe de bani. Un alt aspect important care nu trebuie ignorat se referă la faptul că Ionescu, deși a cerut milioane de euro, nu a primit decât foarte puțini bani, 140.000 de lei în mai multe tranșe. Sume ridicol de mici, în comparație cu pretențiile.

Aceleași surse au precizat că plățile șpăgilor au fost sistate în momentul în care la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a fost deschis celebrul dosar Alexe-Păvăleanu, dar și după ce DNA a dispus reținerea pentru 24 de ore a președintelui Consiliuliui Județean Prahova. Se întâmpla în februarie 2014. Așa cum reiese din comunicatul remis presei de DNA, ultima plată (șpagă) în dosarul Hidro s-a făcut în mai 2014, dar numai după îndelungi insistențe ale lui Ionescu. Cu o lună în urmă, Mircea Cosma fusese trimis în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fapte de corupție. “În cursul lunii mai 2014, în urma insistențelor repetate ale inculpatului, administratorul a ridicat din contul societății, o parte din suma pretinsă, respectiv 120.000 lei, bani pe care i-a remis lui Ionescu Ionuț Cristian în zilele de 22.05.2014 (50.000 lei), respectiv 25.05.2014 (70.000 lei),” se arată în comunicatul DNA. După această dată nu s-au mai efectuat alte plăți cu titlu de mită.

- Reclamă -

Astăzi, Ionescu va fi dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova care va decide dacă acesta va fi arestat pentru 30 de zile.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut