Autorităţile din Ploieşti au decis să oprească instalaţiile de iluminat festiv timp de patru ore şi jumătate pe noapte, pentru economii, într-o perioadă în care se discută intens, la nivelul întregii ţări, despre reducerea consumului de energie.

Decizia a fost luată în această săptămână de conducerea Primăriei şi comunicată operatorului de iluminat public de către Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti. Astfel, conform adresei oficiale transmise de RASP, iluminatul festiv din Ploieşti va fi oprit în intervalul orar 24.00 – 4.30.

Fac excepţie zonele unde instalaţiile ornamentale sunt conectate direct la reţeaua de iluminat şi nu pot fi oprite independent. De asemenea, autorităţile au decis ca între Crăciun şi Revelion să nu fie aplicate restricţiile. Astfel, în perioada 24 decembrie – 1 ianuarie, iluminatul ornamental va funcţiona după acelaşi program cu iluminatul public.

FOTO Cum arată iluminatul festiv din Ploiești

Măsura a fost luată pentru economii de energie, pe raţionamentul că iluminatul festiv e menit să reprezinte o bucurie pentru cetăţeni, în primul rând pentru copii, iar în intervalul 24.00 – 4.30 numărul persoanelor care s-ar fi bucurat de el era oricum extrem de scăzut.

Directorul RASP Ploieşti, Zoia Staicu, a explicat că în respectivul interval orar atât traficul rutier cât şi cel pietonal este aproape inexistent. Într-un mesaj publicat pe contul său personal de Facebook, aceasta insistă că decizia i-a aparţinut Primăriei, iar Rregia a fost doar mesagerul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here