Marți, 13 noiembrie, autoritățile locale din Ploiești au fost puse pe jar după ce a fost anunțat telefonic faptul că au fost amplasate bombe în interiorul Spitalului județean și unui magazin Kaufland. 

DETALII AICI: LIVE TEXT. S-au terminat verificările, în ambele locații a fost vorba de alarme false. Amenințare cu bombă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și la un supermarket Kaufland

Am un anunț pentru persoana care a alarmat orașul Ploiești, anunțând că sunt amplasate cele două bombe: pe zi ce trece ești din ce în ce mai mult băgat în rahat.

Spre binele tău ar fi cel mai indicat să te predai și asta cât mai repede. Este 10.30, miercuri 14 noiembrie 2018 când scriu aceste rânduri și deja pe urmele tale sunt niște echipe de polițiști (atât Poliția Română cât și BCCO – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) dar și din SRI.
Gluma ta proastă este acum în atenția DIICOT. Care înseamnă Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
Pe zi ce trece statul român cheltuie bani ca să te prindă pe tine. Oamenii angrenați nu pot lucra la dosarele serioase pentru că sunt ocupați cu prostia ta. De prins te vor prinde, e doar o chestiune de timp. Partea nasoală este că tu premeditând acum ascunderea ta sau fuga de răspundere, agravezi lucrurile pentru tine. Știi de ce?

Pentru că infracțiunea unde te încadrezi tu acum nu prevede pedepse mari. Concret, te cam încadrezi la articolul 38 din Legea 535/2004. Care uite ce spune:  ”alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivităţi, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Am stat de vorbă cu niște oameni care se pricep să prindă persoane de genul acesta. Să știi că și profilul tău psihologic este aproape gata. Probabil ți se face și o analiză a vocii.
Oamenii știu că ești speriat, că citești presa și te uiți la TV să afli dacă ai fost identificat, știu că te apasă atât de rău prostia pe care ai făcut-o încât simți nevoia să discuți cu cineva, să ceri un sfat. Ulterior se va instala paranoia. O să îți fie frică să ieși din casă, pentru că tu știi că ești vinovat dar nu știi când vei fi prins. O să fii tot timpul speriat și agitat, mereu o să ai impresia că din moment în moment o să apară un polițist care te va prinde.
Pe de altă parte deja se știe că de aseară faci niște mișcări care să îngreuneze identificarea ta, ceea ce este o circumstanță agravantă. Și este nasol pentru tine, exact ce ziceam mai sus: pe zi ce trece ești din ce în ce mai mult băgat în rahat.
Poți avea parte de circumstanțe atenuante dacă te duci să te predai și atunci gluma ta proastă poate beneficia de clemență. Nu ar fi mișto să poți scăpa cu o amendă decât să stai doi ani la pușcărie? Sau poate și mai mult dacă primești vreun spor. Dacă te predai ai mari șanse să scapi și de noi, mass-media. Ar fi un dezastru pentru prezentul și viitorul tău, pentru familie și apropiați, să fii filmat cu cătușe, să ajungi pe online-uri și pe televiziunile naționale, nu?

Am consultat pe fugă un dosar similar cu al tău, unde uite ce scrie:
– acţiunile inculpatului nu au fost motivate de un scop terorist, în definirea dată de art. 1 din Legea nr. 535/2004;

– acţiunile inculpatului nu au fost motivate de concepţii sau atitudini extremiste şi nici nu au avut ca scop realizarea unor obiective de natură politică, astfel încât, reprezintă manifestări ale teribilismului.

Circumstanțele astea atenuante te ajută!

Dacă ai vreun dubiu în ceea ce privește o eventuală reacție a oamenilor legii împotriva ta, ia-ți un avocat, să poți fi asistat din punct de vedere juridic. Dar nu mai pierde timpul, du-te și predă-te!
Încă nu ești un infractor, beneficiezi de prezumția de nevinovăție.  Gândește-te că ai făcut doar o glumă proastă, nimeni nu a fost rănit, dar timpul curge în defavoarea ta.

Știu că nu mă cunoști, dar am 15 ani de presă și am stat de vorbă cu tot felul de oameni care mai de care, am avut tot felul de cazuri care de care mai ciudate sau mai grele, inclusiv un criminal s-a predat la mine la redacție. Caută pe net dacă nu mă crezi.
Am decis să scriu aceste rânduri că poate textul  ajunge la tine și iei decizia corectă: repet, ai făcut doar o prostie, una nasoală ce-i drept, dar nu a fost nimeni rănit, nu ai provocat pagube și ai șansa să fii bărbat și să termini cu povestea asta din care doar tu ai de pierdut.
Doar nu crezi că o să inventezi tu acum crima perfectă!
Verifică te rog ce am scris eu și o să vezi că am dreptate! Succes în continuare, fii deștept, analizează ce am scris și ia decizia câștigătoare pentru tine.
Te poți preda la Poliție sau la DIICOT. Te asigur că nu ne vor anunța pe noi din mass-media pentru că și ei știu că nu ești un infractor periculos ci doar o persoană care a făcut un gest teribilist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here