Direcția de Sănătate Publică din Prahova a anunțat în raportarea zilnică privind situația COVID-19 că în spitalele din județ sunt două paturi libere la secția de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus. Cele două paturi nu sunt dotate cu ventilator, se arată în documentul citat. Este pentru prima dată după luni de zile când se eleiberează locuri în secția unde sunt internați bolnavii care dezvoltă o formă gravă a bolii provocată de SARS-CoV-2.

Totuși numărul de persoanelor decedate, bolnave de COVID-19 se menține ridicat în Prahova.  Ultimele decese înregistrate au fost în rândul a cinci bărbați (46, 55, 55, 66, 81 ani) și a trei femei (61, 66, 70 ani). Aceștia aveau comorbidități cunoscute, cu excepția femeii, în vârstă de 61 de ani, și a bărbatului, în vârstă de 66 de ani, care nu figurau cu antecedente medicale.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 125 de persoane ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, cei mai mulți (27) fiind din grupa de vârstă 40-49 de ani.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la centru medico-social, destinat persoanelor adulte, din Sinaia, unde 23 de beneficiari și patru angajați au fost confirmați cu noul SARS-CoV-2. Beneficiarii au fost izolați în unitatea unde sunt deja internați, sub monitorizarea zilnică a unui medic. A fost realizată dezinfecția spațiilor.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 387 de paturi sunt ocupate.

Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 2,91.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here