fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Percheziţii ale Parchetului European la Bucureşti într-un caz de fraudă

Citește Și

- Reclamă -

Parchetul European a descins în percheziții la București, într-un dosar de fraudă în valoare de 8 milioane de euro.

Parchetul European a anunțat că a efectuat cinci percheziții în Capitală, fiind vorba despre o fraudă care implică fonduri UE pentru achiziționarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de Covid 19.

Potrivit unui comunicat al EPPO, în perioada 2020 – 2022, s-a constituit o reţea infracţională pentru manipularea achiziţiilor publice de dezinfectanţi, măşti de protecţie şi echipamente medicale pentru spitale, şcoli şi alte facilităţi municipale în beneficiul unor furnizori prestabiliţi, care s-au înţeles să facă parte din această schemă de fraudare.

- Reclamă -

Trei persoane care sunt cercetate în anchetă au fost duse la Biroul EPPO din Capitală și au fost anunțate că au calitatea de suspecți.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanţată prin programul REACT-EU, un instrument financiar european pentru asistenţă în vederea ameliorării efectelor provocate de criza pandemică COVID-19.

Se estimează că prejudiciul în acest caz este de 8 milioane de euro din bugetul UE.

- Reclamă -

Ancheta este în desfăşurare, pentru a stabili amploarea activităţilor infracţionale şi prejudiciul total cauzat.

La investigaţii participă Poliţia Română – Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia Generală Anticorupţie şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...