Poliţişti din Prahova au făcut percheziții domiciliare în județele Prahova și Dolj și au pus în aplicare un număr de 23 de ordonanțe de predare a documentelor, la domiciliile unor persoane fizice și juridice, pe raza județelor Prahova, Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea, Bihor, Iași, Hunedoara și pe raza municipiului București, bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

”Din cercetări a rezultat că o societate comercială din Prahova ar fi evidenţiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operaţiuni comerciale reale, de la 15 agenți economici, unii dintre ei cu comportament fiscal inadecvat, prejudiciul creat fiind evaluat la acest moment la aproximativ 1.980.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA de plată”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliția Prahova.

La activități au participat polițiști de investigarea criminalității economice din cadrul Poliției Capitalei (toate sectoarele) și din cadrul inspectoratele de poliție județene Ilfov, Olt, Dolj, Vâlcea, Bihor, Iași, Hunedoara, precum și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat înscrisuri ce reprezintă mijloace de probă a activității infracționale. În baza mandatelor de aducere, trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Față de două dintre acestea s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore ulterior, în cursul zilei de astăzi, au fost prezentați unității de parchet competente, iar procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here