Cooperare între polițiștii români și cei spanioli pentru destructurarea unei rețele care facili prostituția în cinci țări din Europa. Poliția Română a anunțat joi, 4 ianuarie, că marți, 2 februarie, au fost efectuate 16 percheziții în România la care au participat și ofițeri de legătură din cadrul Poliției Naționale Spaniole și, concomitent, au fost efectuate șase percheziții în Madrid și Santa Cruz de Tenerife în cadrul aceluiași dosar.

“La data de 2 februarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Turda, comuna Mihai Viteazu, precum și în județele Argeș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, Suceava și Dolj, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism, șantaj, camătă și influențarea declarațiilor.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale,  Serviciului de Investigații Criminale, Secției 9 Poliție Rurală Turda și a Biroului de Ordine Publică Turda, al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița, Suceava și Dolj, precum și cu suportul de specialitate al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.

Totodată, în baza cooperării judiciare în materie penală, prin intermediul EUROJUST, la percheziții au participat și ofițeri de legătură din cadrul Poliției Naționale Spaniole.

Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, respectiv în Madrid și Santa Cruz de Tenerife, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, la care a participat un polițișt din cadrul Biroului de Investigații Criminale Turda.”, se arată într-un comunicat remis de IGPR.

“În urma perchezițiilor efectuate în România, au fost ridicate 31 de telefoane mobile, patru laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern și o tabletă.

În urma activităților desfășurate pe teritoriul spaniol, au fost ridicați 17.620 de euro, 15 telefoane mobile, nouă ceasuri de lux, trei laptopuri, bijuterii și înscrisuri.

De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe două autoturisme.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliile a doi bărbați, de 32 și 48 de ani, din municipiul Turda și la locuințele altor nouă persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani, din județele menționate anterior.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2017-2020, ar fi înlesnit practicarea prostituției de 15 persoane, pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei și Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activități.

Bărbatul de 48 de ani, din municipiul Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-și modifice declarațiile în fața organelor de cercetare penală.

Astfel, la data de 2 februarie, polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 48 de ani, din Turda, un bărbat, de 39 de ani, din județul Dâmbovița și o tânără, de 26 de ani, din județul Mureș.

Alte 2 persoane, respectiv un bărbat, de 32 de ani, din Turda și un tânăr, de 27 de ani, din județul Argeș, se află sub efectul unei măsuri preventive privative de libertate în alte cauze.

La data de 3 februarie, aceștia au fost prezentați magistraților din cadrul Judecătoriei Turda, fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.”, a mai anunțat Poliția Română în comunicatul de presă remis pe site-ul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here