Procurorii DIICOT efectuează, marți, 2 iulie, percheziții la compania Tarom, fiind vizați un lider de sindicat și mai mulți mecanici sub suspiciunea de delapidare. Surse judiciare au mai precizat că sunt făcute cercetări și pentru constituire de grup infracțional organizat, potrivit Mediafax.
 
Surse judiciare au precizat că procurorii DIICOT efectuează mai multe percheziții la compania Tarom pentru a ridica documente. Un lider de sindicat și mai mulți mecanici sunt vizați.
Aceleași surse au mai precizat că sunt făcute cercetări și pentru constituire de grup infracțional organizat.
Ancheta vizează patrimoniul companiei, fiind ridicate documente de la Direcția Tehnică.
La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Tarom, pentru a verifica, printre altele, regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.
În toamna anului 2016, Tarom a retras din flotă cele două aeronave, iar în iunie 2018 le-a vândut. Pe 25 iunie, Tarom a anunţat vânzarea a două aeronave AIRBUS A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany pentru care a obţinut 5,48 milioane de dolari.
Avioanele au fost scoase la vânzare în februarie 2018, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016, preciza Tarom. Tarom susținea în iunie 2018 că valoarea celor două aeronave a fost amortizată complet la momentul vânzării, air preţul stabilit de evaluator, respectiv 5.472.977,87 USD, a fost uşor depăşit de oferta Armenia Airways.
Decizia de vânzare ar fi fost justifică prin prisma faptului că pentru operaţionalizarea acestora, în vederea reluării zborurilor comerciale, Tarom ar fi ajuns să plătească o sumă aproximativă de 26,5 milioane USD în doi ani.
Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here