Poliţiştii din București pun în aplicare, joi, 15 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţele Ilfov, Dâmbovița, Brașov și Harghita, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 5,5 milioane de lei. 
“În perioada 2008 – 2014, administratorul a două societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii şi a transferat, în mod repetat, sume de bani din contul societăţii beneficiare în contul altor societăţi complice, de unde banii au fost fie retraşi în numerar şi returnaţi, fie transferaţi în conturile unor societăţi cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a activităţii evazioniste şi disimulării originii ilicite a banilor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

 

O parte din bani au fost transferaţi în conturile unor persoane fizice, care nu au avut legături cu societăţile. Sumele au fost retrase în numerar în aceeaşi zi sau în zilele următoare.

Prejudiciul este estimat la 5.500.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here