fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Percheziții în București și în patru județe la firme din domeniul construcțiilor

Citește Și

- Reclamă -
Poliţiştii din București pun în aplicare, joi, 15 mandate de percheziţie domiciliară în Capitală şi în judeţele Ilfov, Dâmbovița, Brașov și Harghita, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de spălare de bani. Prejudiciul este estimat la 5,5 milioane de lei. 
„În perioada 2008 – 2014, administratorul a două societăţi comerciale a înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii şi a transferat, în mod repetat, sume de bani din contul societăţii beneficiare în contul altor societăţi complice, de unde banii au fost fie retraşi în numerar şi returnaţi, fie transferaţi în conturile unor societăţi cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a activităţii evazioniste şi disimulării originii ilicite a banilor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

 

O parte din bani au fost transferaţi în conturile unor persoane fizice, care nu au avut legături cu societăţile. Sumele au fost retrase în numerar în aceeaşi zi sau în zilele următoare.

- Reclamă -

Prejudiciul este estimat la 5.500.000 de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...