Percheziții de amploare în Prahova, Buzău și Mureș, coordonate de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR. 18 percheziții domiciliare au loc la această oră la persoane despre care există indicii că produc, dețin și comercializează tutun și alte produse din tutun. 20 de persoane urmează să fie aduse la audieri.

Vezi mai jos comunicatul emis de Poliția Română:

La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., polițiștii efectuează 18 percheziţii domiciliare în județele Buzău, Prahova și Mureș, la persoane bănuite de producerea, deținerea și  comercializarea tutunului și a produselor din tutun./ 20 de persoane vor fi conduse la audieri.
În această dimineaţă, peste 70 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Prahova și Mureș efectuează 18 percheziții, dintre care 10 în județul Buzău, 7 în Prahova și una în Mureș.
Perchezițiile vizează probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile (tutun și produse din tutun).
Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău.
Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iulie  2015 –  februarie 2016, ar fi produs țigarete în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii clandestine.
Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele, în municipiul Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de lei.
De asemenea, două dintre persoanele vizate sunt cercetate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Buzău, pentru fapte cu violență.
Vor fi puse în aplicare 20 de mandate de aducere.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here