Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Constanța efectuează miercuri, 6 aprilie, 21 de percheziții, dintre care una la sediul unei instituții publice.

20 de percheziții sunt efectuate la domiciliile unor persoane fizice și sedii de firmă. Instituția vizată este Autoritatea Rutieră Română din Constanța.

Anchetatorii cercetează în dosar atribuirea unor rute de transport persoane, fapte de corupție comise în anul în curs.

Redăm mai jos comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2022, în legătură cu atribuirea presupus nelegală a unor rute de transport călători pe raza județului Constanța.

În cursul zilei de 06 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate pe raza județului Constanța, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sedii de firma.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here