Mascati perchezitii
Polițiștii din Mehedinți fac, joi, mai multe percheziții la persoane suspectate de infracțiuni economice, obținere ilegală de fonduri, conflict de interese și fals în înscrisuri, două persoane urmând să fie duse la audieri. În acest caz sunt vizați directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mehedinți, care ar fi preluat o circumscripție sanitar-veterinară din județ și ar fi avizat deconturi nereale, precum și un alt angajat al instituției, transmite News.ro.

Polițiștii din Mehedinți fac cinci percheziții domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată și omisiunea sesizării.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2015, reprezentantul unei instituții, prin persoane interpuse, ar fi preluat în concesiune o circumscripție sanitar-veterinară din județ, avizând la plată deconturi nereale, privind mai multe acțiuni sanitar-veterinare, desfășurate în cadrul unor programe naționale.

Potrivit polițiștilor, în baza acestora, reprezentantul instituției ar fi decontat și retras din conturile bancare suma de 882.234 de lei. De asemenea, bărbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societăți care a concesionat activitatea unei unități sanitar-veterinare din județ, aprobând la plată deconturi nereale în valoare de 430.328 de lei.

Două persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri, iar cercetările sunt desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Surse din anchetă au declarat că în acest caz sunt vizați directorul Direției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mehedinți, Sorin Jianu, și un alt angajat al instituției.

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here