firme fantoma

firme fantomaPoliţiştii fac percheziţii, marţi dimineaţă, în Bucureşti şi în patru judeţe, la sediile a zece societăţi comerciale şi la locuinţele a zece persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără licenţă, cu un prejudiciu de peste două milioane de euro. Ancheta vizează și două societăți comerciale de tip fantomă care au sediile în Ploiești. Doi ploieșteni, administrator ai acestor societăți, vor fi duși la audieri, cel mai probabil la sediul IPJ Argeș, instituție care realizează ancheta. Ploieștenii sunt suspectați de evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă
Poliţiştii argeşeni fac percheziţii în aceeași cauză nu doar în Ploiești ci și în Capitală şi în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea.
În acest dosar sunt vizate zece persoane suspectate de infracţiuni economice în domeniul exploatărilor miniere, după ce în perioada 2007 – 2011 ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.
Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit este estimat la peste două milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here