Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii din Ploiești au descins în această dimineață la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și șantaj, activități în urma cărora ar fi acuzat un prejudiciu de 60.000 euro. Cinci persoane vor fi aduse cu mandat la audieri, de la cele trei locații vizate de oamenii legii.

Polițiștii de investigații criminale coordonează acțiunea care beneficiază și de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că faptele săvârșite de cei vizați au început în 2015. Prin anunțuri postate pe internet, cei vizați ar fi convins mai multe persoane din țară și din străinătate să depună diverse sume de bani în schimbul unor “servicii de ghicit” sau “tămăduiri miraculoase”.

După aceea, victimele erau amenințate că dacă nu trimit și mai mulți bani vor fi “blestemate”.

Sumele pretinse de persoanele bănuite ar fi cuprinse între 200 de euro și 10.000 de euro și erau transmise prin mijloace electronice de plată. Prejudiciul este estimat la 60.000 de euro.

Polițiștii vor pune în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La activităţi participă şi luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acțiune participă și jandarmi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here