Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice Prahova au organizat, joi dimineață, 30 de percheziții în Prahova și în Dâmbovița într-un dosar care vizează persoane implicate în fapte de înșelăciune, fals și uz de fals. 

“Afacerea” pusă la cale este una “de sezon”. În contextul pandemiei și al acordării unor ajutoare financiare pentru cei afectați de restricții, mai multe persoane au obținut indemnizații ilegale de aproximativ 220.000 de lei.

Astfel, în lunile noiembrie și decembrie, 43 de persoane au încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o firmă.

În baza contractelor, au solicitat indemnizația de sprijin pentru întreruperea activității ca urmare a resticțiilor impuse de autorități pe perioada pandemiei.

Persoanele în cauză au trimis online documente care atestau fictiv venituri obținute din spectacole pe care le-ar fi susținut prin intermediul aceleiași firme.

Perchezițiile au vizat atât domiciliile celor vizați, cât și sediul firmei respective.

“Prin activitatea organelor de cercetare penală s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activitate participă polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova”, a transmis IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here