Poliţiştii efectuează, astăzi, 41 de percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, inclusiv Prahova, la reprezentanţii unor firme suspectaţi că au colectat mari cantităţi de medicamente oncologice, pentru infecţiile HIV/SIDA sau destinate afecţiunilor cardiace, de pe piaţa neagră şi le-au livrat în mai multe state, folosind circuite financiare fictive, ulterior solicitând rambursarea TVA. Prejudiciul produs fiind de 40 de milioane de lei.

Anchetatorii au descins la locuinţele suspecţilor, din Bucureşti şi judeţele Prahova, Hunedoara, Dâmboviţa și Braşov, de unde vor ridica documente, urmând să ducă la audieri 26 de persoane pe numele cărora au fosat emise mandate de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comerţului cu medicamente.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, începând cu anul 2008, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în scopul justificării achiziţionării unor medicamente precum şi pentru denaturarea provenienţei ilicite  a acestora, au creat circuite comerciale fictive, în baza cărora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Suspecţii ar fi colectat de pe piaţa neagră cantităţi mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar către beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la 40 de milioane de lei. Firmele “fantomă” înregistrau achiziţiile şi apoi solicitau rambursarea de TVA.

Persoanele vizate vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii bucureşteni şi cei din judeţele Hunedoara, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here