Șase perchezții au loc joi dimineaţă în Bucureşti, Prahova şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul este de aproximativ 25 de milioane de lei.
”Astăzi, 06.05.2021 Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  pune în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 17 mandate de aducere, în Bucuresti, şi judeţele Prahova şi Ilfov, într-un dosar  privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
În baza probatorului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014-2015 o societate comercială din Bucureşti ar fi  efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri, utilaje (excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, etc.) vândute ulterior pe teritoriul naţional”, anunţă Poliţia Capitalei.
În scopul diminuării obligaţiilor fiscale, la efectuarea achiziţiilor, ar fi fost interpuse mai multe societăţi cu comportament de tip “fantomă” din România şi din altă țară din UE.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 25 de milioane de lei.
Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here