Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara au depistat un bărbat, de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de fraudă informatică. Pentru documentarea activității infracționale a celui în cauză, au fost efectuate două percheziții domiciliare în municipiul Suceava.

La data de 5 februarie a.c., polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timișoara și Suceava au efectuat două percheziții domiciliare, în Suceava.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a căzut de la etajul şase al unui spital

Activitățile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal aflat în instrumentarea B.C.C.O. Timișoara – Serviciul Combaterea Criminalității Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în care se efectuează cercetări față de un bărbat, de 35 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2016, cel în cauză ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei femei și ar fi corespondat cu un bărbat, pe care l-ar fi determinat să-i trimită, în repetate rânduri, bani, prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În această perioadă, victima i-ar fi trimis celui în cauză peste 20.000 de lei.

Citește și: FOTO. Tamponare în lanț pe DN1, la Băneasa

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două telefoane mobile, o tabletă și înscrisuri.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de combaterea criminalității organizate din Cluj și Alba-Iulia și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava.

sursa: Politia Romana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here