fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Percheziții într-un dosar privind şcolarizarea fictivă a unor cetăţeni italieni care au obţinut ilegal diplome  de asistent medical generalist în UE.  8 persoane, duse la audieri

Citește Și

- Reclamă -

Un grup de cetățeni italieni sunt acuzați că au urmat fictiv cursurile unei școli de asistenți medicali din România, diploma obținută în acest mod permițând-le să se angajeze în spitale din Uniunea Europeană. Anchetatorii i acuză că italienii nici măcar nu cunoșteau limba română și nici nu se prezentau la cursuri sau la orele de practică. Polițiștii români fac percheziții, luni dimineață, în Ilfov și Mureș, vizată fiind o școală postliceală care elibera diplome în fals.

”La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează 12 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Mureș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, față de mai multe persoane cercetate.

- Reclamă -

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, la nivelul unei școli postliceale, ar fi fost dezvoltat un mecanism ilegal, constând în școlarizarea fictivă a unor cetățeni italieni (care nu cunosc limba română și care nu s-au prezentat la cursuri și stagii de practică), urmată de eliberarea de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În cauză, vor fi puse în executare mandate de aducere emise pe numele a 8 persoane, în scopul depistării acestora și conducerii la sediul unității de poliție, pentru aducerea la cunoștință a calității procesuale, a drepturilor și obligațiilor aferente și audierii.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

- Reclamă -

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciul pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

Totodată, aceștia beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale – I.P.J. Mureș

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut