fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Percheziții la escroci care făceau bani prin metoda „Accidentul”

Citește Și

- Reclamă -

Poliţiştii din Botoşani și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 5 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

La data de 11 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează 5 percheziţii într-un penitenciar din județul Iaşi şi în localitatea Plevna, judeţul Botoşani.

- Reclamă -

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, în care 9 persoane sunt cercetate pentru comiterea infracțiunilor de înșelaciune și complicitate la înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 10 august – 28 septembrie 2017, acestea ar fi înşelat, prin metoda „Accidentul”, trei persoane din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

Cei în cauză ar fi anunțat victimele de presupuse accidente de circulaţie în care ar fi fost implicaţi membri ai familiilor lor și ar fi cerut bani pentru ca pe numele rudelor victimelor să nu fie întocmite dosare penale.

- Reclamă -

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 37.000 de lei.

Citește și: Prahovenii, victimele metodelor de înșelăciune. Care sunt cele mai folosite tehnici în județ

Pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune, Poliţia Română vă recomandă:

Dacă sunteți contactați de pe un număr pe care nu îl cunoașteți de către o persoană care se dă drept rudă, cereți cât mai multe detalii, din care să vă convingeți de identitatea celui în cauză. Verificați pe un număr de telefon cunoscut al acesteia dacă situația de urgență este reală.

- Reclamă -

Nu dați curs instrucțiunilor primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că au calități oficiale și reprezintă rudele implicate într-un accident rutier.

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Nu depuneți sume de bani în conturile unor persoane pe care nu le cunoașteți. Oricine poate fi implicat într-un accident de circulație, dar într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgență.

În cazul în care primiți un astfel de telefon, anunțați imediat Poliția, prin apel la 112 sau adresându-vă celei mai apropiate unități de poliție, și respectați întocmai recomandările polițiștilor!

Apelăm la persoanele care au rude apropiate, care se încadrează în profilul victimelor unor astfel de înșelăciuni, să ia legătura cu acestea și să le prevină.

Sursa: comunicat Poliția Română

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Minori reținuți pentru că au tâlhărit o femeie

Doi minori au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați de tâlhărie calificată și instigare la tâlhărie calificată.Cei doi minori,...
Sari la conținut