Patru percheziții domiciliare au efectuat polițiștii marți, 30 martie, fiind vizate persoane acuzate că au dat mai multe spargeri în mașini parcate în zona de sud a Ploieștiului. Patru persoane au fost reținute de polițiști și urmează să fie duse în fața procurorilor miercuri, 31 martie, pentru aplicarea de măsuri preventive.

“În data de 30 martie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, Secțiile Urbane nr. 2 și 4, au efectuat patru percheziții domiciliare în Ploiești și în comuna Bărcănești, la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.

Din cercetări a rezultat faptul că, în noaptea de 12/13 martie, persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi din autoturisme, în zona de sud a orașului.”, a anunțat Poliția Prahova.

Anchetatorii au indicii că hoții ar fi furat și un portofel, apoi au retras bani de pe cardul victimei de la bancomate.

“Totodată, acțiunea a vizat și probarea activității infracționale în ceea ce privește fapte de furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase, comise în luna decembrie anul 2020, constând în aceea că, unei persoane vătămate i-a fost sustras din geantă un portofel ce conținea acte, documente și carduri bancare, acestea din urmă fiind folosite pentru retragerea de numerar de la bancomate.”, mai spun reprezentanții IPJ Prahova.

Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunilor se ridică la suma de 6.500 lei.

În urma perchezițiilor, patru persoane au fost duse la audieri și, ulterior, au fost reținute pentru 24 de ore. În cursul zilei de miercuri, cele patru persoane vor fi prezentate unității de parchet pentru dispunerea unor măsuri preventive, au mai precizat reprezentanții Poliției Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here