fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Percheziții la o secție de poliție. Un agent, suspect că ar avea o afacere de pompe funebre

Citește Și

- Reclamă -

La data de 24 aprilie 2018, ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cu sprijinul Direcției Generale Antifraudă şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au efectuat 6 percheziţii, în baza mandatelor de percheziţie emise de Tribunalul Suceava, dintre care una la sediul unui post de poliție din zona rurală a județului Suceava, 3 la domiciliile unor persoane fizice şi una la sediul unei persoane juridice.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

- Reclamă -

După finalizarea percheziţiilor, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost aduse în vederea audierilor 5 persoane, una dintre acestea, lucrător de poliție, având calitatea de suspect în cauză.

La aceeaşi dată s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de lucrătorul de poliție menționat (agent de poliţie care își exercită atribuțiile de serviciu în cadrul unui post de poliție din zona rurală a județului Suceava), pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată, și pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, în formă continuată.

Faţă de agentul de poliţie s-a instituit măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

- Reclamă -

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

În perioada august – decembrie 2017 lucrătorul de poliție menționat (agent de poliţie care își exercită atribuțiile de serviciu în cadrul unui  post de poliție din zona rurală a județului Suceava), a desfăşurat în mod continuu operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită, funcţia de agent de poliţie, încălcând dispoziţiile art. 45 alin. 1 lit. g din Legea nr. 360/2002, respectiv a administrat în fapt o societate comercială (în cadrul căreia nu deține nicio calitate oficială), cu sprijinul soţiei sale, care a acţionat în unele cazuri ca persoană interpusă, în sensul că a prestat servicii funerare, a gestionat achiziţiile şi livrările efectuate de societate, a efectuat plăţi şi încasări, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, după cum urmează:

– a prestat servicii funerare complete sau parţiale (toate serviciile: îmbălsămarea şi îmbrăcatul defunctului, asigurarea sicriului şi a accesoriilor necesare, transport funerar, livrare de coroane şi coşuri de flori etc. sau numai o parte din acestea) aferente unui număr de 43 de ceremonii de înmormântare;

– a vândut 35 de coroane funerare către diverși clienți, efectuând încasări şi obținând şi în acest mod venituri.

- Reclamă -

La data de 29.08.2017, agentul de poliţie menționat a efectuat transport mortuar la o ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul pe drumurile publice de pe raza localităţii Bălăceana, iar la data de 08.09.2017, a efectuat transport mortuar la o altă ceremonie de înmormântare, conducând autovehiculul pe drumurile publice de pe raza localităţii Ilişeşti, deşi exercitarea dreptului de a conduce îi era suspendată în perioada 16.06.2017 – 13.09.2017.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsură ce aceasta va avansa, vom informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: comunicat DGA

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut