perchezitii prahova evaziune fiscala

Procurorii DIICOT şi poliţiştii fac miercuri percheziţii la locuinţa omului de afaceri Cristian Burci, cel care controlează grupul de presă Adevărul Holding şi Prima TV şi la administratorul special al firmei insolvente Denisa Turcu într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 7,1 milioane de euro şi 3,8 milioane de lei.

Membrii grupului infracţional sunt acuzaţi că ar fi spălat 18.1 milioane de euro şi 3.8 milioane de lei. Percheziţii se fac şi în redacţia Adevărul.

La sediul DIICOT — Biroul Teritorial Olt vor fi aduse la audieri 12 persoane.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că membrii acestui grup de criminalitate organizată, prin activitatea desfășurată din anul 2006 până în prezent, au creat un prejudiciu SC Romvag SA Caracal prin abuz în serviciu și delapidare în valoare de 7.099.000 euro și 3.811.756 lei.

În aceeași perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane și societăți la care dețineau acțiuni sau erau deținute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului au reușit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracțiuni, în cuantum de 18.099.000 euro și 3.811.756 lei.

Conform surselor judiciare, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, grupul condus de Cristian Burci, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile și evidențierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, a creat un prejudiciu statului român de 25.646.825 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here