În această dimineață, polițiștii din Capitală și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează 13 percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat statului un prejudiciu de aproape 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălarea banilor în domeniul furnizării materialelor de construcţii. /12 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

Astăzi, 6 iunie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și a Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române efectuează 13 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activitățile, desfășurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul furnizării materialelor de construcţii.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţa contabila şi a fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.200.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ  3.600.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here