Doi bărbați sunt acuzați că au furat de pe un câmp 14 animale în valoare de 70.000 lei. Polițiștii din Dorohoi au efectuat șapte percheziții domiciliare în Botoșani și Suceava pentru a proba fapta.

În urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi de 32, respectiv 39 de ani, care ar fi furat 14 cai, vaci sau capre de pe terenurile pe care animalele se aflau la păscut.

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit faptul că în perioada 17 mai-8 iunie 2022, cei doi bărbaţi ar fi sustras 14 animale, cabaline, bovine şi caprine, de pe terenurile pe care acestea erau lăsate de proprietari sau din curţile persoanelor vătămate, de pe raza localităţilor Văculeşti, Cândeşti, Mihăileni, Bucecea şi Cristineşti, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la 68.000 de lei, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Cele şapte mandate de percheziţie domiciliară au fost emise pentru locaţii aparţinând persoanelor bănuite de comiterea faptelor sau utilizate de către aceştia, din comuna Lozna din judeţul Botoşani şi oraşul Vicovu de Sus din judeţul Suceava.

‘În urma activităţilor desfăşurate la locaţiile vizate au fost identificate 10 dintre animalele sustrase, precum şi alte mijloace materiale de probă care prezintă interes în cauză’, a precizat oficialul IPJ.

Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi de furt calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here