Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov și Galați, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a 3 persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit că cele 3 persoane, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, în perioada martie 2017 – prezent, ar fi săvârșit 5 de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Persoanele cercetate în cauză, sunt bănuite că ar fi înființat două societăți comerciale și prin intermediul unor site-uri ar fi lansat oferte de constructii de hale metalice la prețuri atractive.

În acest mod, au fost încheiate mai multe contracte cu diverși clienți, cărora persoanele în cauză le  prezentau diverse hale presupus construite de către aceștia.

Imediat după ce clienții virau sumele de bani reprezentând avansul sau plata integrală pentru lucrări, construcțiile începute erau abandonate, iar persoanele nu mai puteau fi contactate.

Prejudiciul total cauzat este de 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, contracte, stampile, carduri, bani, autoturisme.

La finalizarea perchezițiilor, opt persoane din județul Ilfov, Galați și din București au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov  pentru audieri.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here